Hé, nem kutatás kell, hanem innováció, hallják!?!?!?

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Magyar Hírlap szerint megtalálták Pálinkás József utódját a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal élére. Pálinkást, aki korábban a Magyar Tudományos Akadémia elnöke volt, állítólag azért küldték el a tudományos fejlesztéseket irányító állami hivatal éléről, mert nem hörgött elég lendületesen, mikor a kormány be akarta záratni a CEU-t, sőt felszólalt az egyetem védelmében.

A Magyar Hírlap most megírta, hogy Pálinkás helyére Birkner Zoltán, a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának igazgatója kerülhet, és azt is hogy a

Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalt átnevezik Nemzeti Innovációs Hivatalnak.

Ezzel kapcsolatban Palkovics László innovációs miniszter azt mondta a lapnak, hogy

„a cél, hogy a hivatal a jövőben alapvetően az innová­cióval és kevésbé a kutatással foglalkozó hivatalként működjön.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.