A világ legnagyobb örömére közös rapszámot írt az unokájával a türkmén diktátor

A türkmén elnök egyszerűen mindenben jó: ha kell megnyeri a ralibajnokságot, lóversenyez, kiképzést tart a katonáknak, talán még focizni is tud, de egyértelműen a zenében a legjobb. Nem véletlen, hogy már életében aranyozott lovasszobrot emelt neki a népakarat, tavaly pedig 98 százalékos többséggel választották újra.

Gurbanguly Berdimuhammedow 2006 óta vezeti elnökként az országot. Elnöksége kezdetén még kifejezetten törekedett arra, hogy kerülje az elődjére, Türkménbasira jellemző személyi kultuszt, de idővel megadta magát.

Most az a közös vakáció alatt az unokájával írt egy közös rapszámot Türkmenisztánról. Szerencsére erről az állami hírügynökség is beszámolt. Külön werkfilmet forgattak az alkotói folyamatról, ami azzal kezdődik, hogy ketten bicikliznek egy tök üres autópályán, majd egy kis gyúrás és teniszezés után nekiállnak a dalszövegnek.

Majd előadták az eredményt. Szerencsére az elnöki unoka angolul is bevállalta a szöveget, így mindeni megtudhatja, milyen elképesztő hely Türkmenisztán.