Nyilvánosságra hozta a gyerekek kimentéséről készült felvételeket a thai haditengerészet

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Sikeresen végződött kedden az a nemzetközi akció, amelynek célja annak a 12 gyereknek és edzőjüknek kimentése volt, akik még június 25-én rekedtek a heves esőzések miatt a Tham Luang Nang Non barlangban a thaiföldi Chiang Rai tartományban. 

A thai haditengerészet szerdán pedig nyilvánosságra hozta a mentés közben készült felvételeket. 

Ezeken látszik, ahogy  a vízzel elöntött területeken főleg hordágyszerűségeken, különböző segédeszközökkel viszik át a gyerekeket, de voltak olyan szűk részek, ahol muszáj volt nekik is búvárkodniuk, pedig korábban sosem csinálták, sőt többségük úszni sem tud.  Egy ponton túl a kijáratig vezető mintegy másfél kilométeres szakaszon több mint 150 ember - köztük thai, ausztrál, kínai szakemberek - élőláncot alkotva segítették a gyerekek kijutását, gyakorlatilag kézről kézre adták őket.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.