Nyilvánosságra hozta a gyerekek kimentéséről készült felvételeket a thai haditengerészet

Sikeresen végződött kedden az a nemzetközi akció, amelynek célja annak a 12 gyereknek és edzőjüknek kimentése volt, akik még június 25-én rekedtek a heves esőzések miatt a Tham Luang Nang Non barlangban a thaiföldi Chiang Rai tartományban. 

A thai haditengerészet szerdán pedig nyilvánosságra hozta a mentés közben készült felvételeket. 

Ezeken látszik, ahogy  a vízzel elöntött területeken főleg hordágyszerűségeken, különböző segédeszközökkel viszik át a gyerekeket, de voltak olyan szűk részek, ahol muszáj volt nekik is búvárkodniuk, pedig korábban sosem csinálták, sőt többségük úszni sem tud.  Egy ponton túl a kijáratig vezető mintegy másfél kilométeres szakaszon több mint 150 ember - köztük thai, ausztrál, kínai szakemberek - élőláncot alkotva segítették a gyerekek kijutását, gyakorlatilag kézről kézre adták őket.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.