6000 métert süllyedt egy repülőgép, mert dohányoztak a pilóták

Kína zászlóshajója, az Air China légitársaság egyik járata kedden kilenc perc alatt 6 ezer métert süllyedt, és az utastérben veszélyesen leesett a légnyomás - írja a CNN. A problémát a helyi média értesülései szerint az okozta, hogy a pilóták rágyújtottak a pilótafülkében, és cigizés közben véletlenül megnyomtak egy gombot. A járat Hongkongból tartott a Kína északkeleti részén fekvő Dalian városába. 

A gép 10 ezer méter magasan repült, és kevesebb mint 10 perc alatt 4 ezer méterre süllyedt. Ez úgy derült ki, hogy az egyik utas megosztotta telefonja GPS-adatait a CNN-nel. A gépen 153 utas és a kilenc tagú személyzet utazott. A hirtelen süllyedés után a gép biztonságosan landolt Dalianban. Miután észrevették a hibát, sikerült 7500 méterre emelkedni, de a reptérre nem túl ideális légnyomással érkeztek.

Az egyik utas azt mondta, senki sem izgatta fel magát túlságosan, amikor leereszkedtek az oxigémaszkok. A légibiztonsági szolgálat vizsgálja az esetet, a gép feketedobozát is bekérték.Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.