Scarlett Johansson lemondott egy főszerepet, mert beszóltak neki a trasznemű kommentelők

ÉLET
2018 július 14., 04:50
comments 416

A kezdeti visszaszólások és értetlenkedés után Scarlett Johansson amerikai színésznő 180 fokos fordulatot hajtott végre, és megadta magát a transznemű kommentelőknek, amennyiben lemondott a Rub & Tug munkacímen futó film főszerepéről, ami a hetvenes évek Pittsburgjének egyik híres bűnözőjéről, a masszázsszalonokat üzemeltető Dante "Tex" Gill nevű férfiről szól, aki Jean Gill néven nőként született, és a végén, klasszikus módon, adóügyben tudták elkapni.

photo_camera Dante "Tex" Gill

A filmet Johansson saját produkciós cége gyártja. A színésznő kezdetben nem törődött azokkal a beszólásokkal, hogy ezzel elveszi a lehetőséget a kevés teret kapó transznemű színészektől, sőt vissza is szólt a károgóknak azzal, hogy

"Kérdezzék meg Jeffrey Tambort, Jared Letót vagy Felicity Huffmant".

Ők mind olyan híres és nem transznemű színészek, akik játszottak transz karaktert is.

Johansson véleménye azonban pár nap alatt megváltozott, most közleményben jelentette be, hogy belátta, nem ismerte eléggé a transznemű közösséget, az első megnyilatkozásai érzéketlenek voltak és most már ő is úgy gondolja, hogy a szerep egy transznemű színészt illetne meg.

Johansson pálfordulása feltehetőleg nem független attól, hogy egyszer már világméretű gyalázkodás áldozata lett, amikor a Ghost in the shellben egy eredetileg ázsiai karaktert játszott el.

(via BBC)



Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.