Párizs és Zágráb utcáit is ellepték az ünneplők, a Champs Elysée-n végül a rendőröknek kellett oszlatni

Tbg
futball
2018 július 16., 03:11
comments 50

Mind a francia, mind a horvát fővárosban is hajnalig tartó ünneplés vette kezdetét, miután a fordulatos világbajnoki döntőben Franciaország 4-2-re legyőzte Horvátországot, és megszerezte második bajnoki címét.

Franciaországban óriási ünneplés vette kezdetét, megtelt a Champs Elysée, az Eiffel-torony környéke, de minden nagyvárosban tömegek vonultak az utcára:

link Forrás

Az ünneplés azonban eldurvult néhány helyen, így Párizs központjában is a fiatal ünneplők összecsaptak a rendőrökkel, volt, ahol kirakatot törtek be, fosztogatásokról is érkeztek hírek. 

link Forrás

A belvárosban vízágyúkkal és füsttel oszlattak a rendőrök. A Reuters szerint országosan 110 rendőr vett részt az ünnep biztosításában. Az ünneplők felmásztak a kiérkező tűzoltó autókra is:

link Forrás

Itt például egy motorüzlet kirakatát semmisítik meg:

link Forrás

Az AFP képei Párizsból:

photo_camera Fotó: Karine Pierre/Hans Lucas
photo_camera Fotó: Samuel Boivin/CrowdSpark
photo_camera Fotó: Samuel Boivin/CrowdSpark

De a horvát fővárosban, Zágrábban sem sokáig szomorkodtak a második hely miatt, hamarosan ünneplés kezdődött. Megteltek az utcák emberekkel:

link Forrás
link Forrás
link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.