A világ egyik legnagyobb szabadkereskedelmi egyezményét írta alá az EU és Japán

Az Európai Unió és Japán vezetői aláírták a világ egyik legjelentősebb szabadkereskedelmi egyezményét. Ezzel a világ 2. és 4. legjelentősebb gazdasága nyit egymás felé, és 600 millió ember tömörül egy szabadkereskedelmi blokkba.

Az EU legjelentősebb, Japánba menő exportcikkei a tejtermékek, míg Japánból elsősorban autók érkeznek ide, ezek kereskedelme a jövőben jóval egyszerűbb és gyorsabb lesz.

Sinzó Abe és Donald Tusk a megállapodás aláírása utánFotó: Tetsu Joko/The Yomiuri Shimbun

A megállapodás nyilvánvalóan szembe megy Donald Trump amerikai elnök kereskedelempolitikájával, melynek keretében épp az elmúlt hetekben jelentettek be komoly vámokat egy rakás, az Egyesült Államokba tartó külföldi termékre.

A megállapodás Jean-Claude Juncker, az Európai Biztosság elnöke és japán tárgyalópartnerei is méltatták, azt mondták, ezzel megmutatják a világnak, hogy a kereskedelem nem vámokról és akadályokról, hanem értékekről és összefogásról szól. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.