Mbappé 500 ezer dollárt keresett a vébén, és mindet beteg gyerekeknek adja

A francia válogatott és a Paris Saint-Germain 19 éves sztárja, a vébé legjobb fiatal játékosnak járó díjat is elnyerő Kylian Mbappé már a világbajnokság előtt bejelentette, hogy a pénzt, amit a tornán keres a Premiers de Cordée nevű szervezetnek adományozza. A Premiers de Cordée beteg gyerekeknek biztosít sportolási lehetőséget, edzéseket és tornákat szervez.

Mbappé már korábban is dolgozott a szervezettel, ezért nem is volt kérdés a számára, hogy így cselekszik majd.

Az viszont, hogy mennyit is keres, csak vasárnap derült ki, miután a francia válogatott Horvátországot legyőzve megnyerte a világbajnokságot.

Mbappé 500 ezer dollárral, azaz kb. 138 millió forinttal tér haza, ezt a pénzt adja a beteg gyerekeknek.

A CNBC szerint a játékos meccsenként kb. 22300 dollárt keresett, majd kapott a francia futballszövetségtől egy 350 ezer dolláros bónuszt is, így jön ki a félmillió dollár.

Mbappét persze nem vágja földhöz ez az adomány, havonta több mint háromszor ennyit kap klubjától, a Paris Saint-Germaintől.

Az elképesztően gyors francia játékosból hamar a vébé sztárja lett, ő vébéken pályára lépő legfiatalabb francia, Pelé óta a legfiatalabb vébé gólszerző, és Pelé óta a legfiatalabb ember a vébé-döntőn a kapuba talált. Mbappé Párizs egyik szegény, bevándorlók lakta városrészében nőtt fel, a foci jelentette számára a kiutat a szegénységből, a 70-es évek óta fejlesztett francia futballakadémia-rendszer pedig meg is adta neki a lehetőséget, amire vágyott.

Mbappé a franciák legutóbbi vébégyőzelmekor, 1998-ban még meg sem született, néhány éve pedig még Cristiano Ronaldót bálványozva járkált fociedzésekre. Ezen a vébén pedig ő és a csapata küldte haza Ronaldo legnagyobb riválisát, Lionel Messit.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.