Mbappé 500 ezer dollárt keresett a vébén, és mindet beteg gyerekeknek adja

2018 július 17., kedd 8:53
135

A francia válogatott és a Paris Saint-Germain 19 éves sztárja, a vébé legjobb fiatal játékosnak járó díjat is elnyerő Kylian Mbappé már a világbajnokság előtt bejelentette, hogy a pénzt, amit a tornán keres a Premiers de Cordée nevű szervezetnek adományozza. A Premiers de Cordée beteg gyerekeknek biztosít sportolási lehetőséget, edzéseket és tornákat szervez.

Mbappé már korábban is dolgozott a szervezettel, ezért nem is volt kérdés a számára, hogy így cselekszik majd.

Az viszont, hogy mennyit is keres, csak vasárnap derült ki, miután a francia válogatott Horvátországot legyőzve megnyerte a világbajnokságot.

Mbappé 500 ezer dollárral, azaz kb. 138 millió forinttal tér haza, ezt a pénzt adja a beteg gyerekeknek.

A CNBC szerint a játékos meccsenként kb. 22300 dollárt keresett, majd kapott a francia futballszövetségtől egy 350 ezer dolláros bónuszt is, így jön ki a félmillió dollár.

Mbappét persze nem vágja földhöz ez az adomány, havonta több mint háromszor ennyit kap klubjától, a Paris Saint-Germaintől.

Az elképesztően gyors francia játékosból hamar a vébé sztárja lett, ő vébéken pályára lépő legfiatalabb francia, Pelé óta a legfiatalabb vébé gólszerző, és Pelé óta a legfiatalabb ember a vébé-döntőn a kapuba talált. Mbappé Párizs egyik szegény, bevándorlók lakta városrészében nőtt fel, a foci jelentette számára a kiutat a szegénységből, a 70-es évek óta fejlesztett francia futballakadémia-rendszer pedig meg is adta neki a lehetőséget, amire vágyott.

Mbappé a franciák legutóbbi vébégyőzelmekor, 1998-ban még meg sem született, néhány éve pedig még Cristiano Ronaldót bálványozva járkált fociedzésekre. Ezen a vébén pedig ő és a csapata küldte haza Ronaldo legnagyobb riválisát, Lionel Messit.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt