Orbán nem találkozik palesztin vezetőkkel Izraelben

A diplomáciai protokoll szerint az európai vezetők általában találkoznak palesztin vezetőkkel is, amikor Izraelbe látogatnak. Orbán Viktor most nem így tesz. Az Israel Hayom napilapot idézve a Kibic Magazin azt írja, Orbán csak Netanjahu miniszterelnökkel, Reuven Rivlinnel, Izrael Állam elnökével és vezető rabbikkal tárgyal majd, és nem lép a Palesztin Hatóság területére.

Ezt valamelyest ellensúlyozza, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes azért elmegy Betlehembe, a palesztin területen lévő Születés templomába, de arról nincs hír, hogy itt bármilyen palesztin vezetővel tárgyalna.

Korábban Sebastian Kurz osztrák kancellár is így tett, ő sem tárgyalt palesztinokkal.

Az Israel Hayom megjegyzi, hogy nem ez az első gesztus, amit Orbán az izraeli kormány felé tesz, felidézik, hogy Magyarország segített megtorpedózni azt az EU-s határozatot, ami elítélte volna az amerikai nagykövetség Tel-Avivból Jeruzsálembe költöztetését.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.