A Fenyő János megöletésével gyanúsított Gyárfás Tamás abból a pénzből állja a százmilliós óvadékot, amit Mészáros Lőrinc fizetett ki a Nap TV volt székházáért

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Elárulta Gyárfás Tamás, miből fizeti ki a rekordösszegű, 100 millió forintos óvadékot, amit azért ajánlott fel a bíróságnak, hogy lekerüljön róla a nyomkövető és akár külföldre is utazhasson. A Fenyő János megöletésével gyanúsított Gyárfás a 24.hu-nak azt mondta, 

„Nemrég adtam el a NAP TV volt épületét az ECHO TV-nek, abból fogom befizetni majd ezt az összeget”.Vagyis Gyárfás az ECHO TV-t a Nap-kelte korábbi épületébe költöztető Mészáros Lőrinctől kapott pénzből állja az óvadékot. 

A Nap TV egykori székháza az Angol utca 65. alatt (Fotó: Google Maps)

Ha jogerőre emelkedik az óvadékról szóló bírósági döntés, akkor Gyárfás szabadon mozoghat, és havonta csak kétszer kell jelentkeznie az illetékes rendőrkapitányságon.

Azért nem jogerős még az óvadékot lehetővé tevő döntés, mert a Fővárosi Főügyészség fellebbezett. Indoklásuk szerint „a kényszerintézkedés korábbi elrendelésekor már figyelembe vett körülmények az azóta eltelt időben sem változtak, így a magatartási szabályok enyhítése még óvadék megállapítása mellett sem indokolt”.

Gyárfás közölte, hogy esze ágában sincs megszökni, tisztázni akarja magát a vádak alól. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.