A Fenyő János megöletésével gyanúsított Gyárfás Tamás abból a pénzből állja a százmilliós óvadékot, amit Mészáros Lőrinc fizetett ki a Nap TV volt székházáért

bűnügy
2018 július 19., 09:49
comments 113

Elárulta Gyárfás Tamás, miből fizeti ki a rekordösszegű, 100 millió forintos óvadékot, amit azért ajánlott fel a bíróságnak, hogy lekerüljön róla a nyomkövető és akár külföldre is utazhasson. A Fenyő János megöletésével gyanúsított Gyárfás a 24.hu-nak azt mondta, 

„Nemrég adtam el a NAP TV volt épületét az ECHO TV-nek, abból fogom befizetni majd ezt az összeget”.Vagyis Gyárfás az ECHO TV-t a Nap-kelte korábbi épületébe költöztető Mészáros Lőrinctől kapott pénzből állja az óvadékot. 

A Nap TV egykori székháza az Angol utca 65. alatt (Fotó: Google Maps)
photo_camera A Nap TV egykori székháza az Angol utca 65. alatt (Fotó: Google Maps)

Ha jogerőre emelkedik az óvadékról szóló bírósági döntés, akkor Gyárfás szabadon mozoghat, és havonta csak kétszer kell jelentkeznie az illetékes rendőrkapitányságon.

Azért nem jogerős még az óvadékot lehetővé tevő döntés, mert a Fővárosi Főügyészség fellebbezett. Indoklásuk szerint „a kényszerintézkedés korábbi elrendelésekor már figyelembe vett körülmények az azóta eltelt időben sem változtak, így a magatartási szabályok enyhítése még óvadék megállapítása mellett sem indokolt”.

Gyárfás közölte, hogy esze ágában sincs megszökni, tisztázni akarja magát a vádak alól. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.