A Fenyő János megöletésével gyanúsított Gyárfás Tamás abból a pénzből állja a százmilliós óvadékot, amit Mészáros Lőrinc fizetett ki a Nap TV volt székházáért

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Elárulta Gyárfás Tamás, miből fizeti ki a rekordösszegű, 100 millió forintos óvadékot, amit azért ajánlott fel a bíróságnak, hogy lekerüljön róla a nyomkövető és akár külföldre is utazhasson. A Fenyő János megöletésével gyanúsított Gyárfás a 24.hu-nak azt mondta, 

„Nemrég adtam el a NAP TV volt épületét az ECHO TV-nek, abból fogom befizetni majd ezt az összeget”.Vagyis Gyárfás az ECHO TV-t a Nap-kelte korábbi épületébe költöztető Mészáros Lőrinctől kapott pénzből állja az óvadékot. 

A Nap TV egykori székháza az Angol utca 65. alatt (Fotó: Google Maps)

Ha jogerőre emelkedik az óvadékról szóló bírósági döntés, akkor Gyárfás szabadon mozoghat, és havonta csak kétszer kell jelentkeznie az illetékes rendőrkapitányságon.

Azért nem jogerős még az óvadékot lehetővé tevő döntés, mert a Fővárosi Főügyészség fellebbezett. Indoklásuk szerint „a kényszerintézkedés korábbi elrendelésekor már figyelembe vett körülmények az azóta eltelt időben sem változtak, így a magatartási szabályok enyhítése még óvadék megállapítása mellett sem indokolt”.

Gyárfás közölte, hogy esze ágában sincs megszökni, tisztázni akarja magát a vádak alól. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.