Az Emmi szerint jobb, ha az emberek nem tudják a részleteket a kórházi fertőzésekről, mert még pánikba esnének

Hiába mondta ki a bíróság még áprilisban jogerősen, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem titkolózhat tovább a kórházi fertőzésekről, a pert indító Társaság a Szabadságjogokért továbbra sem kapta meg a kért statisztikákat. 

Az Emmi ugyanis a bírósági döntés felülvizsgálatát kezdeményezte, és addig sem adja ki az adatokat, amíg elbírálják a kérését. 

A TASZ szerint mindez pusztán időhúzás, a minisztérium jogi érvei pedig a felülvizsgálati kérelemben igencsak gyenge lábakon állnak. Arra hivatkoznak, hogy a kért adatok személyes adatnak minősíthetők. Ami viszont nyilvánvalóan alaptalan, hiszen ezek összesített, statisztikai adatok, amikből nem lehet visszakövetkeztetni az egyes betegekre. 

Az Emmi arra is hivatkozik, hogy az adatsor

„nem releváns, helytelen, megtévesztő, félrevezető, pánikkeltő.” A TASZ szerint ők tisztában vannak azzal, hogy az általuk kért adatok még nyers adatok, amiket értelmezni kell. Ezért az orvosszakértő-adatelemző csapatuk hetek óta készen áll, hogy ha végre megkapják az adatokat, feldolgozza, értelmezze őket. 

Magyarországon évről évre több a kórházi fertőzés, 2016-ban 1481 megfertőződött beteg halt meg a magyar kórházakban, közülük 174 esetben bizonyítottan a fertőzés volt a halál oka.

Kásler Miklós júliusban jelentette be, hogy majd bejelent valamit a kórházi fertőzések ügyében. A Semmelweis-napi központi ünnepségen a nagy bejelentés az volt, hogy komplex cselekvési programot készítettek elő, amit majd nyilvánosságra hoznak. Addig is plakátkampányt indítottak, amiben a kézmosás fontosságára hívják fel a figyelmet. 

(via hvg)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.