Macron biztonsági főnöke rendőrsisakban verte a tüntetőket egy májusi tüntetésen

külföld
2018 július 19., 08:18
comments 125
Brigitte Macron és Alexandre Benalla
photo_camera Brigitte Macron és Alexandre Benalla Fotó: LUDOVIC MARIN/AFP

A párizsi ügyészség vizsgálja, mit keresett a rohamrendőrök között Emmanuel Macron stábjának biztonsági főnöke. A Le Monde azonosította be Alexandre Benallát az egyik tüntető videója alapján, amin az elnök embere rohamsisakban a fején először egy nőt, majd egy férfit rángat meg egy május 1-jei tüntetésen.

link Forrás

A videó alapján látszik, ahogy a sisakot és civil ruhát viselő Benalla a rendőrök között a nyakánál fogva elrángat egy nőt, majd később újra feltűnik, és megüt egy férfit. Látszik, hogy jóval keményebben bánik a tüntetőkkel, mint az azonosítót is viselő rendőrök, de senki sem avatkozik közbe. Egyelőre nem tisztázott, hogy Benalla miért volt ott.

Az Élysée-palota szóvivője az esetről annyit mondott, hogy Benallát büntetésből május elején két hétre felfüggesztették.  Ez alatt fizetést sem kapott. De a válogatott párizsi fogadóünnepségét már ő szervezte.  (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.