Macron biztonsági főnöke rendőrsisakban verte a tüntetőket egy májusi tüntetésen

Brigitte Macron és Alexandre BenallaFotó: LUDOVIC MARIN/AFP

A párizsi ügyészség vizsgálja, mit keresett a rohamrendőrök között Emmanuel Macron stábjának biztonsági főnöke. A Le Monde azonosította be Alexandre Benallát az egyik tüntető videója alapján, amin az elnök embere rohamsisakban a fején először egy nőt, majd egy férfit rángat meg egy május 1-jei tüntetésen.

A videó alapján látszik, ahogy a sisakot és civil ruhát viselő Benalla a rendőrök között a nyakánál fogva elrángat egy nőt, majd később újra feltűnik, és megüt egy férfit. Látszik, hogy jóval keményebben bánik a tüntetőkkel, mint az azonosítót is viselő rendőrök, de senki sem avatkozik közbe. Egyelőre nem tisztázott, hogy Benalla miért volt ott.

Az Élysée-palota szóvivője az esetről annyit mondott, hogy Benallát büntetésből május elején két hétre felfüggesztették.  Ez alatt fizetést sem kapott. De a válogatott párizsi fogadóünnepségét már ő szervezte.  (BBC)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.