Orbán kollektív zaklatásra panaszkodik, és csak az év végén válaszol a kérdésekre

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

A parlament pénteki ülésnapján több újságíró is próbált kérdezni a miniszterelnöktől, amíg a dolgozószobájából az ülésterembe sétál. Mivel ezen a részen sem lehet kamerával forgatni, a Hír Tv-nek is csak hangfelvétele van arról, ahogy Orbán kollektív zaklatásra kezd panaszkodni, amikor a képviselői fizetések megemeléséről, az ápolási díjról vagy a költségvetés stabilitásáról próbálták kérdezni. 

Válasz helyett a miniszterelnök fáradt hangon minden kérdésre annyit válaszolt, hogy év végén majd tart egy sajtótájékoztatót, ahol örömmel áll az újságírók rendelkezésére. 

Azt nem tudni, hogy ha év közben felmerül valami rendkívüli fejlemény, hajlandó-e válaszolni. Egyébként Vlagyimir Putyin szokott minden év végén nemzetközi sajtótájékoztatót tartani, ahol a szokásosnál nyíltabban válaszol a külföldi újságírók kérdéseire. Erre a magyar miniszterelnöknek még gyúrnia kell, legutóbb, amikor az Economist újságírója az EBESZ jelentéséről és a választások tisztaságáról próbálta kérdezni, Orbán csak annyit válaszolt: „Köszönjük az észrevételeket!”