Az egész ellenzék támogatta, hogy a beteg rokonokat otthon ápoló családtagok több pénzt kapjanak, de a Fidesz lesöpörte a javaslatot

2018 július 4., szerda 10:53

Varju László, a Költségvetési Bizottság DK-s elnöke közölte, hogy:

„Hiába tüntettek a Kossuth téren a beteg hozzátartozóikat otthon ápoló családtagok, hogy juttatásuk elérje a minimálbér szintjét, hiába tüntettek azért, hogy áldozatos munkájuk munkaviszonynak számítson. A testület fideszes többsége lesöpörte az asztalról a kérést, és az összes ellenzéki párt által támogatott javaslatot.”

A Parlament Költségvetési Bizottsága nyújtotta volna be a költségvetésben csak 6 milliárdos tétel módosítását, de a fideszes képviselők nemet mondtak.

Az ellenzéki pártok júniusban álltak be a Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület petíciója mögé, javasolva, hogy az ápolási díj egy hozzátartozó ápolása esetén egyezzen meg a minimálbér összegével, több családtag ápolásakor pedig a minimálbér kétszereséhez kössék, míg az ápolási jogviszony megszűnése esetén ugyanazon juttatások, szolgáltatások és ellátások illessék meg az érintetteket, mint az egyéb álláskeresőket. (Címlapkép: Tuba Zoltán/Képszerkesztőség)