Tucatjával szedi áldozatait a japán hőség

külföld
2018 július 20., 10:17
comments 33

Tovább szedi áldozatait a hőhullám Japánban, az elmúlt két napban legalább 12 ember halálát okozta a perzselő, helyenként a 35 Celsius-fokot is meghaladó hőség - jelentették helyi hírügynökségek pénteken.

Pénteken legkevesebb két ember kapott hőgutát, egy 63 éves nőt az ország középső részén fekvő Kuvana városbeli otthonában, egy másik - 80 éves - nőt pedig tokiói lakásában találták holtan. Csütörtökön legalább 10 ember halt meg, és 2600-an kerültek hőguta miatt kórházba. A hőség az utóbbi napokban is több tucat áldozatot követelt a Kyodo japán hírügynökség jelentése szerint.

A hét első felében szintén legalább 12 halálos áldozatot követelt a hőség.

A szigetország meteorológiai szolgálata "az életveszélyes" hőhullám miatt figyelmeztetést adott ki óvintézkedésekre sürgetve a lakosságot, hogy a többi között fogyasszanak megfelelő mennyiségű folyadékot, s ne tartózkodjanak feleslegesen a szabadban. A Kyodo szerint a hőhullám még július végéig nem ér véget.

photo_camera Fotó: Yoichi Hayashi/The Yomiuri Shimbun

A Japán középső és nyugati részét uraló hőség heves esőzéseket követett. Az ítéletidő áradásokat és földcsuszamlásokat váltott ki, amelyek mintegy 220 ember életét követelték a szigetországi nyugati felében. A hőség hátráltatja a katasztrófa sújtotta térség újjáépítési munkálatait. Tavaly Japánban 44 ember halt meg a rendkívüli meleg miatt, és több tízezren szorultak orvosi ellátásra. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.