Európa-bajnok a magyar női öttusa-csapat

Alekszejev Tamara, Földházi Zsófia, Kovács Sarolta és Réti Kamilla a vívás versenyszáma előtti a székesfehérvári Széna téri iskola sportcsarnokábanFotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

„Aranyérmet nyert a Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara, Földházi Zsófia összeállítású magyar női csapat a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság hagyományos versenyében, melyben Kovács egyéniben a harmadik lett” 

- írja az MTI. A hírügynökség jelentése szerint a lövészetekkel megszakított futás nagy részében Alekszejev és Kovács a harmadik-negyedik helyen haladt, de gyengébb lövészete után Alekszejev mindig visszaelőzte csapattársát, az utolsó 800 méteren pedig jócskán el is húzott tőle. 

A dráma a végére maradt: Aleszkejev a végére nagyon elfáradt, a célegyenesbe érkezve azonban már így is ünnepelni kezdte a bronzérmet, amikor Kovács Sarolta óriási hajrával leelőzte őt.

Földházi a kilencedik helyen ért célba, a döntő negyedik magyar résztvevője, Réti Kamilla pedig 14. lett. Győzött a francia Marie Oteiza, míg a második helyen a brit Kate French végzett. 

Csapatban a magyar mellett az írek és a franciák állhattak fel a dobogóra.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.