Európa-bajnok a magyar női öttusa-csapat

2018 július 21., szombat 16:11
41
Alekszejev Tamara, Földházi Zsófia, Kovács Sarolta és Réti Kamilla a vívás versenyszáma előtti a székesfehérvári Széna téri iskola sportcsarnokában Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

„Aranyérmet nyert a Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara, Földházi Zsófia összeállítású magyar női csapat a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság hagyományos versenyében, melyben Kovács egyéniben a harmadik lett” 

- írja az MTI. A hírügynökség jelentése szerint a lövészetekkel megszakított futás nagy részében Alekszejev és Kovács a harmadik-negyedik helyen haladt, de gyengébb lövészete után Alekszejev mindig visszaelőzte csapattársát, az utolsó 800 méteren pedig jócskán el is húzott tőle. 

A dráma a végére maradt: Aleszkejev a végére nagyon elfáradt, a célegyenesbe érkezve azonban már így is ünnepelni kezdte a bronzérmet, amikor Kovács Sarolta óriási hajrával leelőzte őt.

Földházi a kilencedik helyen ért célba, a döntő negyedik magyar résztvevője, Réti Kamilla pedig 14. lett. Győzött a francia Marie Oteiza, míg a második helyen a brit Kate French végzett. 

Csapatban a magyar mellett az írek és a franciák állhattak fel a dobogóra.