18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Horror Indonéziában: nyolcszor erőszakolta meg a testvére, börtönbe került abortusz miatt

külföld
2018 július 21., 14:53
comments 176

A Guardian bírósági források alapján ír arról, hogy Indonéziában hat hónapnyi börtönbüntetésre ítéltek egy 15 éves lányt, akinek azok után volt abortusza, hogy két évvel idősebb bátyja többször megerőszakolta. 

Az eset Szumatra szigetén, Muarabulian városában történt. A bíróság csütörtökön közölte, hogy az ítéletet a gyermekvédelmi törvényre hivatkozva hozták meg, ugyanitt a lányt erőszakot tett testvérét két évre ítélték szexuális erőszak miatt. 

Anti-abortusz tüntetés Dzsakartában
photo_camera Anti-abortusz tüntetés Dzsakartában Fotó: JEWEL SAMAD/AFP

Indonéziában az abortusz csak olyan esetekben nem törvénytelen, ha az anya életveszélyben van, és a jogszabály kimondja azt is, hogy ha az érintett engedélyt is kap az abortuszra, azt minden esetben a teherbeesést követő hat hétben kell megejteni. 

A 15 éves lány, akit a bátyja tavaly óta nyolcszor erőszakolt meg, a bírósági szóvivő szerint hat hónappal a teherbeesés után esett túl az abortuszon. A műtét kivitelezésében segítségére volt édesanyja is, akit várhatóan szintén bíróság elé állítanak. 

A rendőrség júniusban tartóztatta le a két testvért, miután megtalálták egy hím magzat maradványait egy Pulau falu melletti pálmaolaj-ültetvényen. 

Nemzetközi egészségügyi szervezetek régóta kritizálják Indonéziát kíméletlen abortusz-törvényei miatt. Az országban a jogszabályok miatt számos illegális klinikán hajtanak végre titokban abortuszokat. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.