Horror Indonéziában: nyolcszor erőszakolta meg a testvére, börtönbe került abortusz miatt

A Guardian bírósági források alapján ír arról, hogy Indonéziában hat hónapnyi börtönbüntetésre ítéltek egy 15 éves lányt, akinek azok után volt abortusza, hogy két évvel idősebb bátyja többször megerőszakolta. 

Az eset Szumatra szigetén, Muarabulian városában történt. A bíróság csütörtökön közölte, hogy az ítéletet a gyermekvédelmi törvényre hivatkozva hozták meg, ugyanitt a lányt erőszakot tett testvérét két évre ítélték szexuális erőszak miatt. 

Anti-abortusz tüntetés DzsakartábanFotó: JEWEL SAMAD/AFP

Indonéziában az abortusz csak olyan esetekben nem törvénytelen, ha az anya életveszélyben van, és a jogszabály kimondja azt is, hogy ha az érintett engedélyt is kap az abortuszra, azt minden esetben a teherbeesést követő hat hétben kell megejteni. 

A 15 éves lány, akit a bátyja tavaly óta nyolcszor erőszakolt meg, a bírósági szóvivő szerint hat hónappal a teherbeesés után esett túl az abortuszon. A műtét kivitelezésében segítségére volt édesanyja is, akit várhatóan szintén bíróság elé állítanak. 

A rendőrség júniusban tartóztatta le a két testvért, miután megtalálták egy hím magzat maradványait egy Pulau falu melletti pálmaolaj-ültetvényen. 

Nemzetközi egészségügyi szervezetek régóta kritizálják Indonéziát kíméletlen abortusz-törvényei miatt. Az országban a jogszabályok miatt számos illegális klinikán hajtanak végre titokban abortuszokat. (Guardian)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.