Antal cigizni akart a trolibuszon, de a sofőr nem engedte neki

2018 július 22., vasárnap 13:18
133

Szombaton délután a 40 éves, budapesti S. Antal épp a trolin utazott. Kicsivel délután háromnegyed 4 előtt úgy érezte, nem bírja cigi nélkül az unalmas délutáni döcögést, ezért rágyújtott.

És kész is volt a baj.

A trolibusz vezetője kiszúrta, hogy Antal a tiltó táblák ellenére a járművön pöfékel, ezért lehúzódott az Olof Palme sétány és a Zichy Mihály út kereszteződésében lévő buszmegállóban, és felszólította Antalt, hogy szálljon le.

De Antal nem hagyta magát, vitatkozni kezdett a sofőrrel.

A vita hevében előkerült egy kés is, amivel Antal jobb karján megsebesítette a trolibusz-vezetőt, így akarván nyomatékosítani minden bizonnyal egyébként is lehengerlő érveit a buszon dohányzás mellett.

A zuglói járőrök és a Készenléti Rendőrség munkatársai perceken belül a buszmegállóba érkeztek, de addigra Antal már lelécelt.

De nem jutott messzire, a sofőr személyleírása alapján délután 4 táján a közelben már igazoltatták is. Mikor Antal meglátta a rendőröket, a kését egy virágágyásba dobta, de ezt is megtalálták a törvény emberei.

S. Antalt a Zuglói Rendőrkapitányságra vitték, és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe is vették. (police.hu)