Vádat emeltek a budapesti taxis ellen, aki paprikasprével fújta le az utasát

bűnügy
2018 július 23., 06:15

A sértett tavaly november 15-én délelőtt a XIII. kerületben, a Róbert Károly körúton szállt be a vádlott taxijába, bemondta az úticélt, és elindultak.

Az út során a taxis és az utas között szóváltás alakult ki a politikai nézeteik miatt.

Emiatt a sértett még a XIII. kerületben egy piros lámpánál kiszállt a taxiból, és becsukta maga mögött az ajtót. A vádlott ekkor lehúzta a vezető oldal felőli ablakot, és mivel a sértett azt hitte, a sofőr még akar valamit mondani neki, odalépett, illetve odahajolt az ablakhoz. Erre a taxis a vád szerint egy hirtelen mozdulattal a kezében lévő paprikasprével arcon fújta a másik férfit.

A sértett könnyű sérülést (a könnyutak idült gyulladását) szenvedett el.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a sofőrrel szemben garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt vádiratot nyújtott be az illetékes bíróságra. A kerületi ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.