A mentők épp egy nő életéért küzdöttek Józsefvárosban, amikor megjelent egy pap, hogy szenténekkel segítsen

ÉLET
2018 július 24., 17:48
comments 284

Az Országos Mentőszolgálat számolt be arról Facebookon, hogy egy VIII. kerületi lakásba riasztották őket, ahol egy nő lett rosszul, nem vett levegőt. 

A kiérkező mentők megkezdték az újraélesztést, és bár az összeszokott csapat a beszámoló szerint évek óta dolgozik együtt, ami ezután történt, őket is meglepte: 

„Egy pap érkezett reverendában a helyszínre, akit a család értesített az újraélesztésről. A beteg életéért így már négyen is küzdöttek, ki-ki a maga módján. A mentőorvos lélegeztetett, az ápoló a gyógyszerekkel volt elfoglalva, a gépkocsivezető a mellkasi nyomásokat végezte, miközben a tiszteletes hangos imádkozásba kezdett a beteg mellé térdelve. Bár a mentők saját szavukat is alig hallották a szenténektől, amihez a család többi tagja is csatlakozott, nem zavarta őket a betegért vívott küzdelemben. A beavatkozás hosszú percekig tartott, míg a beteg vérkeringése és valamivel később a légzése is visszatért.”

Mint írják, a minden szempontból emeltszíntű újraélesztést követően végül stabil állapotban tudták kórházba szállítani a nőt.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.