A mentők épp egy nő életéért küzdöttek Józsefvárosban, amikor megjelent egy pap, hogy szenténekkel segítsen

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Az Országos Mentőszolgálat számolt be arról Facebookon, hogy egy VIII. kerületi lakásba riasztották őket, ahol egy nő lett rosszul, nem vett levegőt. 

A kiérkező mentők megkezdték az újraélesztést, és bár az összeszokott csapat a beszámoló szerint évek óta dolgozik együtt, ami ezután történt, őket is meglepte: 

„Egy pap érkezett reverendában a helyszínre, akit a család értesített az újraélesztésről. A beteg életéért így már négyen is küzdöttek, ki-ki a maga módján. A mentőorvos lélegeztetett, az ápoló a gyógyszerekkel volt elfoglalva, a gépkocsivezető a mellkasi nyomásokat végezte, miközben a tiszteletes hangos imádkozásba kezdett a beteg mellé térdelve. Bár a mentők saját szavukat is alig hallották a szenténektől, amihez a család többi tagja is csatlakozott, nem zavarta őket a betegért vívott küzdelemben. A beavatkozás hosszú percekig tartott, míg a beteg vérkeringése és valamivel később a légzése is visszatért.”

Mint írják, a minden szempontból emeltszíntű újraélesztést követően végül stabil állapotban tudták kórházba szállítani a nőt.