Nyerges Zsolt lecserélte a Simicska-cégek vezetését

POLITIKA
2018 július 25., 17:13
comments 214

„Miután a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásával végrehajthatóvá vált dr. Nyerges Zsolt irányításszerzése a korábbi Simicska-érdekeltségek felett, az új tulajdonosi döntésnek megfelelően a mai nappal 

megtörténtek a személycserék a HírTV Zrt., a KÖZGÉP Zrt. és a Mezort Zrt. élén”

- olvasható a Közgép közleményében.

A kitiltási botrányban elhíresült egykori NAV-elnök, Vida Ildikó lemondott a Közgép és a mezőgazdasági területen mozgó Mezort elnökségéről is, és mindkét társaságban Nyerges Zsolt tér vissza az igazgatóság élére. Simicska két másik régi embere, Tóth Marianna és Nagy Ajtony Csaba lemondott a társaság felügyelőbizottságában viselt tisztségéről, és Simicska Lajos a Mezort felügyelőbizottságából is távozott. 

A Hír TV-től távozott Fonyó Károly eddigi elnök és Faragó Csaba eddigi vezérigazgató, és mostantól 

újra Pauwlik László lesz a tévé vezérigazgatója.

Pauwlik ezt a pozíciót ugyanis már betöltötte korábban, és az Orbán-Simicska háború alatt is a Simicska-cégeknél maradt. A leköszönő elnök, Fonyó Károly azt mondta a munkatársaknak, hogy nem szűnik meg a csatorna.

Korábban részletesen írtunk róla, hogy Nyergesen át Mészároshoz tart a Simicska-birodalom.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt