Életmódtanácsok nyaraláshoz azoknak, akik annyira rá akarnak állni a saját lábukra, mint Vajna Tímea húga, Lilla

ÉLET
2018 július 26., 19:14
comments 482

Tudtad, hogy ki a Spórolás Magyar Nagyasszonya, vagyis a Saját Lábukon Álló Magyar Fiatalok eszményképe? Egy friss Blikk-szakcikkból kiderül, hogy nem más, mint Vajna Tímea 11 évvel fiatalabb húga, Palácsik Lilla.

A Blikk a felszínen arról írt cikket, hogy megházasodott a kis Palácsik, ám az írás valódi üzenete akkor is kiveri az olvasó szemét, ha azon egy limitált szériás Cartier Panthere napszemüveget visel. A cikk ugyanis tele van ilyen mondatokkal:

  • „Az egyetem befejezése óta tudatosan élik életüket Lilláék, rengeteg pénzt félretettek, hogy jól sikerüljön a nagy nap. Így a pletykák ellenére a pár nem fogadott el anyagi támogatást a Vajna házaspár egyik tagjától sem.”
  • „A fiatalok az esküvő minden költségéről maguk gondoskodtak, mert fontos számukra, hogy önálló felnőttként kezeljék őket.”
  • „Közös lakásukat Andy Vajnától bérlik, ahelyett, hogy ingyen használnák, amit szintén fontosnak találnak, mert ezzel sógoruk az életre neveli őket.”

Mivel nekem, őszintén szólva, eszembe sem jutott volna, hogy Palácsik Lilláék ne a saját pénzükből élnének, ráadásul a szaksajtó cikke mindezt ilyen erőteljesen ismételgetve verte bele a fejembe, a még nyaralás előtt álló, Palácsikékhoz hasonló élethelyzetben lévő olvasóink kedvéért összeállítottam egy praktikus kis tippcsokrot arról, hogy 2018-ban hogyan nyaralnak a takarékos, önálló felnőttek:

1.) A saját lábukon álló, pályakezdő fiatal felnőttek új nyári közlekedési módja már nem a vonatozás Interrail bérlettel, hanem a magánrepülőgép:

link Forrás

2.) Az idei nyár takarékos slágere a saját lábon álló yacht:

link Forrás

3.) Hogyan lehet spórolni a közismerten túlárazott matracokon? Sok akciós párnával!

link Forrás

4.) Az Új Bicikli mi más lenne, mint a jetski. Sokkal gyorsabban odaérsz vele, vízen különösen, és az idő ugye egy az egyben pénz:

link Forrás

5.) 2018 legköltséghatékonyabb úticélja? Ahol úgy érezheted, hogy Pomáznál azért messzebb jutottál, mégsem kerülnek veszélybe az összekuporgatott megtakarításaid? Szerintem már kitaláltad!

link Forrás

6.) Mit tesz a költséghatékony magyar, ha a megtakarításaiból nem futotta egész testet takaró ruhára UV-riadó idején? Árnyékba vonul.

link Forrás

7.) Ügyes szervezéssel ott sem kell kétségbe esned, ahol már a leglepattantabb Airbnb-s patkánylyuk is 3 számjegyű dollárösszegbe kerül. Kis leleményességgel minden megoldható!

link Forrás

Jó nyaralást minden kedves olvasóknak!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.