Életmódtanácsok nyaraláshoz azoknak, akik annyira rá akarnak állni a saját lábukra, mint Vajna Tímea húga, Lilla

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Tudtad, hogy ki a Spórolás Magyar Nagyasszonya, vagyis a Saját Lábukon Álló Magyar Fiatalok eszményképe? Egy friss Blikk-szakcikkból kiderül, hogy  nem más, mint Vajna Tímea 11 évvel fiatalabb húga, Palácsik Lilla. 

A Blikk a felszínen arról írt cikket, hogy megházasodott a kis Palácsik, ám az írás valódi üzenete akkor is kiveri az olvasó szemét, ha azon egy limitált szériás Cartier Panthere napszemüveget visel. A cikk ugyanis tele van ilyen mondatokkal:

  • „Az egyetem befejezése óta tudatosan élik életüket Lilláék, rengeteg pénzt félretettek, hogy jól sikerüljön a nagy nap. Így a pletykák ellenére a pár nem fogadott el anyagi támogatást a Vajna házaspár egyik tagjától sem.”
  • „A fiatalok az esküvő minden költségéről maguk gondoskodtak, mert fontos számukra, hogy önálló felnőttként kezeljék őket.”
  • „Közös lakásukat Andy Vajnától bérlik, ahelyett, hogy ingyen használnák, amit szintén fontosnak találnak, mert ezzel sógoruk az életre neveli őket.” 

Mivel nekem, őszintén szólva, eszembe sem jutott volna, hogy Palácsik Lilláék ne a saját pénzükből élnének, ráadásul a szaksajtó cikke mindezt ilyen erőteljesen ismételgetve verte bele a fejembe, a még nyaralás előtt álló, Palácsikékhoz hasonló élethelyzetben lévő olvasóink kedvéért összeállítottam egy praktikus kis tippcsokrot arról, hogy 2018-ban hogyan nyaralnak a takarékos, önálló felnőttek:

1.) A saját lábukon álló, pályakezdő fiatal felnőttek új nyári közlekedési módja már nem a vonatozás Interrail bérlettel, hanem a magánrepülőgép:

2.) Az idei nyár takarékos slágere a saját lábon álló yacht:

3.) Hogyan lehet spórolni a közismerten túlárazott matracokon? Sok akciós párnával!

4.) Az Új Bicikli mi más lenne, mint a jetski. Sokkal gyorsabban odaérsz vele, vízen különösen, és az idő ugye egy az egyben pénz:

5.) 2018 legköltséghatékonyabb úticélja? Ahol úgy érezheted, hogy Pomáznál azért messzebb jutottál, mégsem kerülnek veszélybe az összekuporgatott megtakarításaid? Szerintem már kitaláltad!

6.) Mit tesz a költséghatékony magyar, ha a megtakarításaiból nem futotta egész testet takaró ruhára UV-riadó idején? Árnyékba vonul.

7.) Ügyes szervezéssel ott sem kell kétségbe esned, ahol már a leglepattantabb Airbnb-s patkánylyuk is 3 számjegyű dollárösszegbe kerül. Kis leleményességgel minden megoldható!

Jó nyaralást minden kedves olvasóknak!

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.