Schmidt Mária csak azért győzködte az LMP-s politikust, hogy ne lépjenek vissza, mert aggódott fia mandátuma miatt

Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Az LMP-ben gyakorlatilag minden ismertebb politikus ellen indult legalább egy eljárás a választás óta, az egyik legizgalmasabb viszont Schmuck Erzsébet ellen zajlik, aki jó ötletnek tartotta, hogy a kormánynak dolgozó Schmidt Máriával egyeztessen a választási kampány során, méghozzá többször is. 

Schmuck a párt levelezőlistáján már magyarázkodni is kényszerült, miután a Terror Háza igazgatója telefonon egyszer „arról győzködte, ha visszalépnek, a választóik elfordulnak tőlük, és kieshetnek a parlamentből”. A kormánynak egyértelműen az volt az érdeke, hogy ne lépjenek vissza az LMP-sek, mert ez a kormánypárti jelöltek esélyeit növelte a megosztott ellenzéki erőkkel szemben.

A zoom.hu megkereste az érintetteket, akik közül Schmidt nem akart nyilatkozni, mert szerinte „minden határon túlmegy az, hogy valaki magánbeszélgetésekről akar kérdezni”. Schmuck viszont azzal védekezett, hogy jó kapcsolatot ápol Schmidtel, aki  

„csupán barátilag figyelmeztette, amikor le akarta beszélni az LMP-t a visszalépésekről”.

Schmuck Erzsébet, az LMP képviselõjeFotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Schmuck szerint Schmidt nem szólt bele az LMP kampányába, csak elmondta véleményét, sőt, úgy tudja, más pártok politikusaival is beszélt. Azt is mondta, azért sincs semmi különös abban, hogy beszéltek, folytatta, mert Schmidt Ungár Péter LMP-s jelölt édesanyja, és 

„csak aggódott, hogy az LMP kiesik a parlamentből, hiszen a fia képviselőjelölt volt, az első ötben benne volt, és ha a párt nem kerül be, a fia is kiesik.”  

(zoom.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.