Schmidt Mária csak azért győzködte az LMP-s politikust, hogy ne lépjenek vissza, mert aggódott fia mandátuma miatt

politika
2018 július 26., 08:40
photo_camera Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Az LMP-ben gyakorlatilag minden ismertebb politikus ellen indult legalább egy eljárás a választás óta, az egyik legizgalmasabb viszont Schmuck Erzsébet ellen zajlik, aki jó ötletnek tartotta, hogy a kormánynak dolgozó Schmidt Máriával egyeztessen a választási kampány során, méghozzá többször is. 

Schmuck a párt levelezőlistáján már magyarázkodni is kényszerült, miután a Terror Háza igazgatója telefonon egyszer „arról győzködte, ha visszalépnek, a választóik elfordulnak tőlük, és kieshetnek a parlamentből”. A kormánynak egyértelműen az volt az érdeke, hogy ne lépjenek vissza az LMP-sek, mert ez a kormánypárti jelöltek esélyeit növelte a megosztott ellenzéki erőkkel szemben.

A zoom.hu megkereste az érintetteket, akik közül Schmidt nem akart nyilatkozni, mert szerinte „minden határon túlmegy az, hogy valaki magánbeszélgetésekről akar kérdezni”. Schmuck viszont azzal védekezett, hogy jó kapcsolatot ápol Schmidtel, aki  

„csupán barátilag figyelmeztette, amikor le akarta beszélni az LMP-t a visszalépésekről”.

Schmuck Erzsébet, az LMP képviselõje
photo_camera Schmuck Erzsébet, az LMP képviselõje Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Schmuck szerint Schmidt nem szólt bele az LMP kampányába, csak elmondta véleményét, sőt, úgy tudja, más pártok politikusaival is beszélt. Azt is mondta, azért sincs semmi különös abban, hogy beszéltek, folytatta, mert Schmidt Ungár Péter LMP-s jelölt édesanyja, és 

„csak aggódott, hogy az LMP kiesik a parlamentből, hiszen a fia képviselőjelölt volt, az első ötben benne volt, és ha a párt nem kerül be, a fia is kiesik.”  

(zoom.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.