A rendőrség világszerte keményen fellép a Kiki-kihívás ellen

Kezd elfajulni a legújabb internetes hóbort, az ún. Kiki-kihívás - hogy mi? Tudjon meg többet posztunkból, amiből többet megtudhat! -, aminek lényege, hogy Drake legújabb slágere, az In My Feelings dallamaira mozgó autókból ugrálnak ki emberek, hogy aztán ellejtsék táncukat, az eredményt pedig posztolják a, hogy a miniszterelnök szavajárásával éljek, szociális médiában.

A kihívás persze számos tréfás, vagy éppen életveszélyes pillanatot eredményez, de a köztes spektrum is elég széles. Vegyük például ezt a hölgyet, aki nagy kikitáncolás közben elejti a táskáját, amit aztán két szemfüles tolvaj meg is lovasít, miközben a hölgy majdnem az autóját is elveszti:

És ő még elképesztően jól járt, például hozzá képest:

Az őrületről amúgy Shiggy, az Instaceleb tehet, ő posztolta az eredeti kikitánc-videót:

Amire azóta már olyan világsztárok feleltek, mint például Will Smith, aki egyenesen a mi Lánchidunkra mászott fel kikitáncolni.

Igazi globális őrületről van tehát szó, amit mi sem jelez jobban annál, hogy a hétvégén a spanyol, az amerikai, a maláj, az egyesültarabemírségekbeli és még az indiai rendőrség is súlyos következményekkel fenyegette mindazokat, akik vannak olyan hülyék, hogy mozgó járművük volánja mögül kipattanva guruló járművük mellett táncikáljanak. Floridában például ezer dolláros pénzbírsággal és bűnvádi eljárással fenyegetik a potenciális kiki-kihívókat. (Via The Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.