A rendőrség világszerte keményen fellép a Kiki-kihívás ellen

KULTÚRA
2018 július 30., 04:26

Kezd elfajulni a legújabb internetes hóbort, az ún. Kiki-kihívás - hogy mi? Tudjon meg többet posztunkból, amiből többet megtudhat! -, aminek lényege, hogy Drake legújabb slágere, az In My Feelings dallamaira mozgó autókból ugrálnak ki emberek, hogy aztán ellejtsék táncukat, az eredményt pedig posztolják a, hogy a miniszterelnök szavajárásával éljek, szociális médiában.

A kihívás persze számos tréfás, vagy éppen életveszélyes pillanatot eredményez, de a köztes spektrum is elég széles. Vegyük például ezt a hölgyet, aki nagy kikitáncolás közben elejti a táskáját, amit aztán két szemfüles tolvaj meg is lovasít, miközben a hölgy majdnem az autóját is elveszti:

link Forrás

És ő még elképesztően jól járt, például hozzá képest:

link Forrás

Az őrületről amúgy Shiggy, az Instaceleb tehet, ő posztolta az eredeti kikitánc-videót:

link Forrás

Amire azóta már olyan világsztárok feleltek, mint például Will Smith, aki egyenesen a mi Lánchidunkra mászott fel kikitáncolni.

link Forrás

Igazi globális őrületről van tehát szó, amit mi sem jelez jobban annál, hogy a hétvégén a spanyol, az amerikai, a maláj, az egyesültarabemírségekbeli és még az indiai rendőrség is súlyos következményekkel fenyegette mindazokat, akik vannak olyan hülyék, hogy mozgó járművük volánja mögül kipattanva guruló járművük mellett táncikáljanak. Floridában például ezer dolláros pénzbírsággal és bűnvádi eljárással fenyegetik a potenciális kiki-kihívókat. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.