Németországban létesülhet az első európai Tesla-gyár

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Elon Musk és a Tesla új szuperautója, az 1,9 másodperc alatt nulláról százra gyorsuló RoadsterFotó: Tesla

Az MTI a Wall Street Journal alapján ír arról, hogy a Tesla két német tartomány hatóságaival is egyeztetéseket folytat az első európai Tesla-üzem létesítéséről, és mindkét tartomány örömmel fogadná az elektromos autógyárat. 

Az alapító-tulajdonos Elon Musk már júniusban utalt rá, hogy Németország, alkalmas helyszíne lenne az akkumulátorokat és autókat egy tető alatt gyártó üzemnek, különösen a Benelux-államokhoz közelebb eső része, de a cég vezetése állítólag holland hatóságokkal is egyeztet.  

A német megoldás azért is életszerű, mert a Tesla két éve felvásárolt egyik vállalata, a Tesla Grohmann Automation néven futó, automatizált gyártási technológiára specializálódott cég telephelye Németországban, Prüm városban, a német-belga határ mellett fekszik. 

Musk júniusban jelentette be, hogy akkumulátorgyárakat építenek Európában és Sanghajban. Előbbi pontos helyszínéről év végéig születik döntés. Musk összesen 12 termelőüzemet szeretne létesíteni világszerte.     

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.