Németországban létesülhet az első európai Tesla-gyár

Elon Musk és a Tesla új szuperautója, az 1,9 másodperc alatt nulláról százra gyorsuló RoadsterFotó: Tesla

Az MTI a Wall Street Journal alapján ír arról, hogy a Tesla két német tartomány hatóságaival is egyeztetéseket folytat az első európai Tesla-üzem létesítéséről, és mindkét tartomány örömmel fogadná az elektromos autógyárat. 

Az alapító-tulajdonos Elon Musk már júniusban utalt rá, hogy Németország, alkalmas helyszíne lenne az akkumulátorokat és autókat egy tető alatt gyártó üzemnek, különösen a Benelux-államokhoz közelebb eső része, de a cég vezetése állítólag holland hatóságokkal is egyeztet.  

A német megoldás azért is életszerű, mert a Tesla két éve felvásárolt egyik vállalata, a Tesla Grohmann Automation néven futó, automatizált gyártási technológiára specializálódott cég telephelye Németországban, Prüm városban, a német-belga határ mellett fekszik. 

Musk júniusban jelentette be, hogy akkumulátorgyárakat építenek Európában és Sanghajban. Előbbi pontos helyszínéről év végéig születik döntés. Musk összesen 12 termelőüzemet szeretne létesíteni világszerte.     

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.