Németországban létesülhet az első európai Tesla-gyár

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Elon Musk és a Tesla új szuperautója, az 1,9 másodperc alatt nulláról százra gyorsuló RoadsterFotó: Tesla

Az MTI a Wall Street Journal alapján ír arról, hogy a Tesla két német tartomány hatóságaival is egyeztetéseket folytat az első európai Tesla-üzem létesítéséről, és mindkét tartomány örömmel fogadná az elektromos autógyárat. 

Az alapító-tulajdonos Elon Musk már júniusban utalt rá, hogy Németország, alkalmas helyszíne lenne az akkumulátorokat és autókat egy tető alatt gyártó üzemnek, különösen a Benelux-államokhoz közelebb eső része, de a cég vezetése állítólag holland hatóságokkal is egyeztet.  

A német megoldás azért is életszerű, mert a Tesla két éve felvásárolt egyik vállalata, a Tesla Grohmann Automation néven futó, automatizált gyártási technológiára specializálódott cég telephelye Németországban, Prüm városban, a német-belga határ mellett fekszik. 

Musk júniusban jelentette be, hogy akkumulátorgyárakat építenek Európában és Sanghajban. Előbbi pontos helyszínéről év végéig születik döntés. Musk összesen 12 termelőüzemet szeretne létesíteni világszerte.     

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,1 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.