Pintér annyit elárult, hogy folyamatban van valamilyen eljárás a Black Cube ügyében

Miután a Black Cube lényegében elismerte, hogy ők készítették azokat a titkos felvételeket, amelyekből aztán Bayer Zsolt kampánycikkei készültek, a fideszesek megakadályozták, hogy az ellenzékiek felhozzák a témát a nemzetbiztonsági bizottságban.

Az LMP-s Demeter Márta elindult egy másik úton, és az alábbi kérdéseket tette fel írásban Pintér Sándor belügyminiszternek:

  • Vizsgálta-e az Alkotmányvédelmi Hivatal Black Cube magyarországi tevékenységét Siewert András bejelentését követően? 
  • Milyen következtetésre jutottak és mit tettek, hogy elhárítsák az izraeli exkémeket foglalkoztató cég magyar embereket megfigyelő és az ország szuverenitását veszélyeztető tevékenységét? Mi tudható a Black Cube tevékenységéről? 
  • Megvizsgálták-e, hogyan kerülhettek a Black Cube-től származó információk a Magyar Időkhöz? Ha nem, mi volt ennek az oka? Ha igen, milyen következtetésre jutottak?

Pintér háromsoros válasza látszólag annyi, hogy nem válaszolhat semmit:

„Az Alkotmányvédelmi Hivatal tevékenysége nem a nyilvánosság előtt zajlik, így a hivatkozott ügyben folyamatban lévő eljárásról, konkrét intézkedésekről, illetve azok eredményéről az írásbeli kérdés keretei között nincs lehetőség tájékoztatást adni.”

Viszont a mondat végső soron válaszol az egyik fontos kérdésre: a hivatkozott ügyben folyamatban lévő eljárásról beszél, ami 

nem nagyon jelenthet mást, mint hogy az Alkotmányvédelmi Hivatalnak van ilyen eljárása.