Pintér annyit elárult, hogy folyamatban van valamilyen eljárás a Black Cube ügyében

politika
2018 július 30., 12:00
comments 62

Miután a Black Cube lényegében elismerte, hogy ők készítették azokat a titkos felvételeket, amelyekből aztán Bayer Zsolt kampánycikkei készültek, a fideszesek megakadályozták, hogy az ellenzékiek felhozzák a témát a nemzetbiztonsági bizottságban.

Az LMP-s Demeter Márta elindult egy másik úton, és az alábbi kérdéseket tette fel írásban Pintér Sándor belügyminiszternek:

  • Vizsgálta-e az Alkotmányvédelmi Hivatal Black Cube magyarországi tevékenységét Siewert András bejelentését követően? 
  • Milyen következtetésre jutottak és mit tettek, hogy elhárítsák az izraeli exkémeket foglalkoztató cég magyar embereket megfigyelő és az ország szuverenitását veszélyeztető tevékenységét? Mi tudható a Black Cube tevékenységéről? 
  • Megvizsgálták-e, hogyan kerülhettek a Black Cube-től származó információk a Magyar Időkhöz? Ha nem, mi volt ennek az oka? Ha igen, milyen következtetésre jutottak?

Pintér háromsoros válasza látszólag annyi, hogy nem válaszolhat semmit:

„Az Alkotmányvédelmi Hivatal tevékenysége nem a nyilvánosság előtt zajlik, így a hivatkozott ügyben folyamatban lévő eljárásról, konkrét intézkedésekről, illetve azok eredményéről az írásbeli kérdés keretei között nincs lehetőség tájékoztatást adni.”

Viszont a mondat végső soron válaszol az egyik fontos kérdésre: a hivatkozott ügyben folyamatban lévő eljárásról beszél, ami 

nem nagyon jelenthet mást, mint hogy az Alkotmányvédelmi Hivatalnak van ilyen eljárása.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.