Barbár módon ráccsal zárták el a fészekben lévő fecskefiókákat a szülőktől Tiszaújvárosban

2018 július 31., kedd 19:44
104

Fecskefészkeket és a bennük lévő fiókákat is rácsok mögé zárt valaki Tiszaújvárosban, a volt Sajó Áruház beugróinál. A rácsok között a fecskeszülők nem fértek át, így lényegében halálra ítélték az egyébként védett madárfiókákat. 

A hétfőn felszerelt rácsokat a polgármesteri hivatal munkatársai kedden kezdték leszerelni, és értesítették a Madármentő Állomás Mályi munkatársait is. A mentésről készült videót a madármentő készítette:

A fecskék fészkéhez költési időszakban tilos hozzányúlni, eltávolításuk büntetendő. Itt azt a módszert válaszották, hogy megakadályozták a madarakat, hogy használják a fészküket, az sem számított, hogy volt olyan, amelyikben már fióka is volt. Hogy ki rakta ki a rácsokat, az a videóból nem derül ki. 

A videón látszik, hogy a kétségbeesett szülők köröznek az áruház épülete körül. Mire eltávolították az egy napja ott lévő rácsokat, a szülők már nem tértek vissza a nagyon legyengült fiókához, valószínűleg lemondtak róla, így azt a madármentő magához vette. Az egy napja nem táplált fióka nem biztos, hogy túléli. A madármentő magához vett egy másik fecskefiókát is, amit felnyársalt a galambok ellen kirakott tüske. A két fecske mellett egy galambfiókát is kiszabadítottak. 

A madármentő felhívja a figyelmet a videóban arra, hogy ez a rácsozás bűncselekmény, amiról már tud a kormányhivatal, a rendőrség, a nemzeti park és a polgármesteri hivatal is. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt