Észak-Korea nem állt le a rakéták fejlesztésével

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Hiába állította Donald Trump amerikai elnök, hogy szingapúri találkozóján megegyezett az észak-koreai diktátorral az atomfegyverek fejlesztésének leállításáról, úgy tűnik, hogy Kim Dzsongun nem állította le teljesen a programot.

Amerikai hírszerzési forrásból a Washington Post és a Reuters is úgy értesült, hogy Észak-Koreában továbbra is nagyon aktív egy létesítmény, ahol interkontinentális rakétákat gyártanak. Ezek a rakéták alkalmasak lehetnek arra, hogy Észak-Korea nukleáris fegyvert vessen be egészen nagy távolságra is.

Kim Dzsongun szavai és a víz.Fotó: STR/AFP

Hogy pontosan milyen munka folyik a létesítményben, az nem világos, de sorra járnak a teherautók ki és be, és más jelek is arra utalnak, hogy a telep teljes gőzzel üzemel.

A szingapúri megállapodás csak szóbeli volt, a két ország vezetőjének négyszemközti találkozójáról még jegyzőkönyv sem készült. Az amerikai elnök megígérte, hogy az észak-koreai leszerelésért cserébe felhagy a Dél-Koreával közös amerikai hadgyakorlatokkal. (BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.