Júliusban már két tudóst is lecsuktak Oroszországban hazaárulásért

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Moscow Times beszámolója szerint júliusban két orosz tudóst is letartóztattak, mert a gyanú szerint államtitkokat adtak át külföldieknek. A vád mindkettejük ellen hazaárulás.

A múlt héten  Viktor Kudrjavcevet fogták el, őt azzal vádolják, hogy az orosz rakétafejlesztési program terveiről adott el dokumentumokat egy NATO-tagállamnak, még 2013-ban.

Alekszej Temirjov a másik letartóztatott, ő a vád szerint Vietnamnak adott át titkokat. A 64 éves tudós ügyvédje szerint ez nem igaz, mert csupa olyan adatot osztott csak meg, amely bármelyik tankönyvben úgyis elolvasható. (Moscow Times)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.