Júliusban már két tudóst is lecsuktak Oroszországban hazaárulásért

külföld
2018 július 31., 09:51
comments 27

A Moscow Times beszámolója szerint júliusban két orosz tudóst is letartóztattak, mert a gyanú szerint államtitkokat adtak át külföldieknek. A vád mindkettejük ellen hazaárulás.

A múlt héten Viktor Kudrjavcevet fogták el, őt azzal vádolják, hogy az orosz rakétafejlesztési program terveiről adott el dokumentumokat egy NATO-tagállamnak, még 2013-ban.

Alekszej Temirjov a másik letartóztatott, ő a vád szerint Vietnamnak adott át titkokat. A 64 éves tudós ügyvédje szerint ez nem igaz, mert csupa olyan adatot osztott csak meg, amely bármelyik tankönyvben úgyis elolvasható. (Moscow Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.