L. Simon: Nyilván azért van annyi állami hirdetés a Népszavában, hogy legyen a baloldalnak egy napilapja

media
2018 július 31., 18:00
comments 198

A kulturkampf apropóján jelent meg L. Simon László az ATV Egyenes Beszéd című műsorának kedd esti adásában, de a beszélgetés különös fordulatot vett és a volt államtitkár a magyarországi médiahelyzettel lett szembesítve. A Népszaváról a fideszes politikus kijelentette:

"elég sok állami hirdetés jelenik meg benne, nyilván azzal a szándékkal, hogy legyen a baloldalnak egy napilapja, amelyik életben marad és a véleményszabadságot szolgálja."

Arra kérdésre, hogy ezekért a hirdetésekért a hatalom vár-e valamit cserébe, úgy válaszolt: arról nincs tudomása. Murányi András erre megkérdezte:

"Mondjon egy oknyomozó, tényfeltáró írást egy éven belül a Népszavából?!"

"Hát, az az igazság, hogy nem forgatom gyakran a Népszavát."

(..)

"Amikor a Népszabadság működött, akkor értesült-e tényfeltáró újságcikkekről?"

"De milyenekről"

"Nincs is már Népszabadság."

link Forrás

+1 A vidéki lapokról

Murányi András kérdésére, hogy mitől véleménypluralizmus az, hogy az összes vidéki napilap a Mészáros-féle Mediaworks kiadásában szajkózza ugyanazt, L. Simon annyival reagált:

"ez az ön állítása."

link Forrás

+2 Népszabadság bezárásáról

Odakerült, Pecinához is odakerült, és aztán később az új tulajdonosához is odakerült. 

"Ne csináljunk úgy mintha a Népszabadság bezárása a Fidesz ármánykodása lett volna,"

jelentette ki a volt kulturális államtitkár kínosan ügyelve, hogy se a Mediaworksöt, se Mészáros Lőrincet ne ejtse ki a száján.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.