Mostantól aktuális a kérdés: megveszi a Telenor magyarországi ágát Mészáros Lőrinc?

TECH
2018 július 31., 15:23
comments 207

A cseh PPF-csoport kedd délután közölte az MTI-vel: lezárta "a Telenor közép-kelet-európai távközlési leányvállalatainak felvásárlását, miután megszerezte az ügylethez szükséges összes jóváhagyást a hatóságoktól, és lezajlott az összes engedélyeztetési folyamat." Mától a csoport irányítása alatt működik a mobilszolgáltató magyarországi, bulgáriai, montenegrói és szerbiai cége. A négy országban 9 millió ügyfelet kiszolgáló vállalatokért 2,8 milliárd eurót fizettek.

Kérdés: a magyar ágat bekebelezi-e Mészáros Lőrinc? Lapinformációk szerint a PPF és a felcsúti gazda egy érdekeltsége már korábban felvette a kapcsolatot, és a

a magyar cég állítólag jelezte a cseh társaságának, hogy ha a csomagból a magyar cég leválasztható, az érdekelné.

Nem ez lenne a cseh milliárdos körrel Mészáros első biznisze. A PPF-et tulajdonló Petr Kellner üzlettársa, Daniel Kretínsky, aki annak az EPH energetikai nagyberuházónak a vezetője, és többségi tulajdonosa, amivel az Opus Global megszerezte a Mátrai Erőművet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.