Mostantól aktuális a kérdés: megveszi a Telenor magyarországi ágát Mészáros Lőrinc?

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A cseh PPF-csoport kedd délután közölte az MTI-vel: lezárta "a Telenor közép-kelet-európai távközlési leányvállalatainak felvásárlását, miután megszerezte az ügylethez szükséges összes jóváhagyást a hatóságoktól, és lezajlott az összes engedélyeztetési folyamat." Mától a csoport irányítása alatt működik a mobilszolgáltató magyarországi, bulgáriai, montenegrói és szerbiai cége. A négy országban 9 millió ügyfelet kiszolgáló vállalatokért 2,8 milliárd eurót fizettek. 

Kérdés: a magyar ágat bekebelezi-e Mészáros Lőrinc? Lapinformációk szerint a PPF és a felcsúti gazda egy érdekeltsége már korábban felvette a kapcsolatot, és a 

a magyar cég állítólag jelezte a cseh társaságának, hogy ha a csomagból a magyar cég leválasztható, az érdekelné.

Nem ez lenne a cseh milliárdos körrel Mészáros első biznisze. A PPF-et tulajdonló Petr Kellner üzlettársa, Daniel Kretínsky, aki annak az EPH energetikai nagyberuházónak a vezetője, és többségi tulajdonosa, amivel az Opus Global megszerezte a Mátrai Erőművet. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.