John a hetvenes években elcsórt egy régi kulcsot egy 600 éves kastélyból, most megszólalt a lelkiismerete

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Negyven évvel ezelőtt egy régiségnek számító vaskulcsnak lába kélt a 600 éves Lumley kastélyból. A kastély hotelként működik Chester-le-Street-ben, Nagy-Britanniában.

A kulcs a bankett-terem súlyos faajtaját nyitotta, a személyzetnek pedig fogalma sem volt róla, hogy hová lett.

Egészen mostanáig, amikor is levelet kaptak Johntól, benne a kulccsal.

A Lumley kastélyFotó: Scott Heppell/AP

John - akinek nem ez a valódi neve, csak így írta alá a levelet, hogy névtelen maradhasson - bevallotta, hogy a 70-es években a szálloda vendége volt, és egy “részeges” este után egyszerűen elvitte a kulcsot, amely azóta a könyvesszekrényén hevert.

John azóta vagy négyszer költözött, mindig a kezébe akadt a kulcs, és azt írta, most megszólalt a lelkiismerete, ezért visszapostázta, és bocsánatot kért.

A szálloda közölte hogy megpróbálják azonosítani Johnt, hogy megköszönhessék neki a kulcs visszaküldését. Megbocsátottak neki. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.