Homolya Róbert lett a MÁV új igazgatója

Folytatódik a kádercsere: miután szerdán a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezetőjét, Szivek Norbertet váltották le, csütörtökön közölték:

Homolya Róbertet nevezte ki a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. élére Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter.

Homolya 2015 és 2017 között a Miniszterelnökségen töltött be miniszterelnöki biztosi, majd kormánybiztosi pozíciót, 2017-től pedig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkáraként látta el a szakterület irányítását, írja az MTI. Utóbbi pozíciójában felmerült összeférhetetlenség, amit sajtóértesülések szerint az OLAF is vizsgált. 

A MÁV-ot eddig vezető Dávid Ilona sem marad poszt nélkül: a miniszter asszony őt

a Volán-társaságok reorganizációjára, megújítására kérte fel.

További karrierhírek az állami vállalatoknál: 

  • NKM Nemzeti Közművek Zrt. eddigi vezetője, Kóbor György irányítja a jövőben az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-t,
  • a Közműveket sem hagyja el, igazgatósági tag lesz.
  • az NKM Nemzeti Közművek Zrt. élére pedig Hiezl Gábor, a társaság eddigi digitalizációs és innovációs vezérigazgató-helyettese kerül.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.