Miközben Trump a sajtót gyalázza, az emberek egyre inkább bíznak az újságokban

Az, hogy média már nem egyszerűen fake, hanem egyenesen az ellenség, mindennapos fordulata lett Donald Trumpnak. Ezen a héten pedig egy látványos videó mutatta meg, hogyan fogadják a CNN tudósítóját Trump floridai hívei:

Az Economist viszont a YouGov közvélemény-kutató segítségével felmérte, hogyan változott valójában a média megítélése Amerikában. (Részletes adatok itt.)

Ebből pedig az derült ki, hogy a Trump által leginkább támadott két lapot, a New York Times-t és a Washington Postot inkább ítélik megbízhatónak az emberek, mint 2016-ban. Eközben a Trumppal leginkább szimpatizáló Fox-Breitbart kettősbe vetett bizalom csökkent - ahogy a Huffington Postnak is kevésbé hisznek az emberek. 

Mindez ráadásul nemcsak a liberális olvasók körében van így (akik körében erős a bizalmi növekedés), hanem még a Trump-szavazók is valamivel megbízhatóbbnak ítélték a Times-t és a Postot, mint 2016-ban. (Igaz, összességében így sem bíznak ezekben a lapokban.) A New York Times havi online olvasottsága pedig megduplázódott az elmúlt két évben. (Economist)