Miközben Trump a sajtót gyalázza, az emberek egyre inkább bíznak az újságokban

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az, hogy média már nem egyszerűen fake, hanem egyenesen az ellenség, mindennapos fordulata lett Donald Trumpnak. Ezen a héten pedig egy látványos videó mutatta meg, hogyan fogadják a CNN tudósítóját Trump floridai hívei:

Az Economist viszont a YouGov közvélemény-kutató segítségével felmérte, hogyan változott valójában a média megítélése Amerikában. (Részletes adatok itt.)

Ebből pedig az derült ki, hogy a Trump által leginkább támadott két lapot, a New York Times-t és a Washington Postot inkább ítélik megbízhatónak az emberek, mint 2016-ban. Eközben a Trumppal leginkább szimpatizáló Fox-Breitbart kettősbe vetett bizalom csökkent - ahogy a Huffington Postnak is kevésbé hisznek az emberek. 

Mindez ráadásul nemcsak a liberális olvasók körében van így (akik körében erős a bizalmi növekedés), hanem még a Trump-szavazók is valamivel megbízhatóbbnak ítélték a Times-t és a Postot, mint 2016-ban. (Igaz, összességében így sem bíznak ezekben a lapokban.) A New York Times havi online olvasottsága pedig megduplázódott az elmúlt két évben. (Economist)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.