Kínában betiltották a Disney új Róbert Gida-filmjét

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Amerikában most mutatják be a filmet, a kínai nézők azonban kimaradnak Róbert Gida kalandjaiból, a kommunista állampárt cenzorai ugyanis megtiltották a Disney filmjének forgalmazását. 

Indoklás természetesen nincsen, a legnépszerűbb magyarázat viszont az, hogy Róbert Gida mackója, Mici Kínában üldözött állatnak számít. Micimackó úgy lett nemkívánatos személy, hogy egy kritikus blogger az általa kritizált Hszi Csin-ping elnökhöz hasonlította, mire a hatóságok elkezdték levadászni az online megosztott Micimackó-képeket, amik az elnök kritizálásának szimbólumaivá váltak.


Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.