Egy portugál takarító beadta, hogy a leégett Grenfell Towerben lakott, így 9 hónapig ingyen lakhatott szállodában

katasztrófa
2018 augusztus 04., 13:13
comments 47

Antonio Gouveia 33 éves portugál takarító 289 napig egy szállodában lakhatott, illetve kapott majdnem 45 ezer fontnyi készpénzt és élelmiszert, miután úgy tett, mintha a tavaly júniusban 72 halálos áldozatot követelve leégett Grenfell toronyház lakója lett volna.

photo_camera Fotó: NATALIE OXFORD/AFP

A férfi azt állította, hogy egy idős asszonnyal élt egy lakásban, csakhogy a nő azt mondja, sosem halott róla.

A fickó, aki tavaly június 20. és idén április 5. között élt szállodában, még a Rugby Portobello Trust jótékonysági akciójában is szert tett egy laptopra, ami az áldozatoknak járt. Csütörtökön tartóztatták le, bűnösnek vallotta magát. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.