A kukába szorult bocsai miatt támadt meg két férfit egy medve Tusnádfürdőn

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A székelyföldi medvehelyzetről tudósító oldalon megjelent egy videó arról, ahogy egy anyamedve egyre idegesebben próbálja kiszabadítani a medvebiztos kukákba beszorult két bocsát Tusnádfürdőn. Közben hallani ahogy a bocsok bentről kétségbeesetten bőgnek. Valószínűleg ez ingerelhette fel annyira a medvét, hogy vasárnap reggel megsebesített két helyi férfit

Az egyik férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy műteni kellett, mert a medve gyakorlatilag kiharapott egy darabot a bal mellkasából. A két férfi később Borboly Csabának, Hargita Megye Tanácsának elnökének beszámoltak a támadásról. Egyikük elmondta, hogy amikor meglátta az anyamedvét, hallotta, ahogy a bocsok valahol sírnak. Próbálta elkerülni az állatot, de az 60 méterről is utánafutott, és megtámadta.

Hívta a kollégáját, hogy segítsen. A segítségére siető férfit szintén megtámadta a medve, őt az állán, a az oldalán a hónalján és a mellkasán sebesítette meg. Elmondták, hogy nagyon sok medve van Tusnádfürdő környékén, és rendszeresen bejárnak a településre. Borboly Csaba szerint idén már négy embert támadott meg a medve a székelyföldi fürdővárosban, néhány napja pedig Böjte Csaba ferences szerzetes alapítványának tusnádfürdői gyermekotthonába is betört egy medve. Leszakított egy ajtót, és fagylaltot és zöldséget evett egy hűtőládából. 

A lakosok petíciót intéztek a környezetvédelmi minisztériumhoz, amelyben azt írták: veszélyeztetve érzik magukat a város utcáin, ahová legalább húsz medve jár be rendszeresen is