A kukába szorult bocsai miatt támadt meg két férfit egy medve Tusnádfürdőn

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A székelyföldi medvehelyzetről tudósító oldalon megjelent egy videó arról, ahogy egy anyamedve egyre idegesebben próbálja kiszabadítani a medvebiztos kukákba beszorult két bocsát Tusnádfürdőn. Közben hallani ahogy a bocsok bentről kétségbeesetten bőgnek. Valószínűleg ez ingerelhette fel annyira a medvét, hogy vasárnap reggel megsebesített két helyi férfit

Az egyik férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy műteni kellett, mert a medve gyakorlatilag kiharapott egy darabot a bal mellkasából. A két férfi később Borboly Csabának, Hargita Megye Tanácsának elnökének beszámoltak a támadásról. Egyikük elmondta, hogy amikor meglátta az anyamedvét, hallotta, ahogy a bocsok valahol sírnak. Próbálta elkerülni az állatot, de az 60 méterről is utánafutott, és megtámadta.

Hívta a kollégáját, hogy segítsen. A segítségére siető férfit szintén megtámadta a medve, őt az állán, a az oldalán a hónalján és a mellkasán sebesítette meg. Elmondták, hogy nagyon sok medve van Tusnádfürdő környékén, és rendszeresen bejárnak a településre. Borboly Csaba szerint idén már négy embert támadott meg a medve a székelyföldi fürdővárosban, néhány napja pedig Böjte Csaba ferences szerzetes alapítványának tusnádfürdői gyermekotthonába is betört egy medve. Leszakított egy ajtót, és fagylaltot és zöldséget evett egy hűtőládából. 

A lakosok petíciót intéztek a környezetvédelmi minisztériumhoz, amelyben azt írták: veszélyeztetve érzik magukat a város utcáin, ahová legalább húsz medve jár be rendszeresen is

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.