Az NBA legnagyobb sztárjai sorakoztak fel LeBron James mögött, miután Trump lehülyézte

külföld
2018 augusztus 05., 04:50
comments 215

Újabb zavarba ejtő epizódjához érkezett az a klasszikus trash reality show, amelyet Donald Trump kormányzásnak nevezünk. A világ legfontosabb politikai pozícióját betöltő ember most éppen annak érezte szükségét, hogy lehülyézze az ország egyik legnépszerűbb sportolóját, a jótékonykodásáról is híres LeBron Jamest.

link Forrás

„Lebron James most adott interjút a leghülyébb embernek a tévében, Don Lemonnnak. Mellette Lebron okosnak látszott, amit nem könnyű elérni. Én Mike-ot kedvelem” - tette közzé állásfoglalását a világ legerősebb hadseregének főparancsnoka. Nem mintha fontos lenne, de Lemon a CNN műsorvezetője, akit Trump régóta utál, LeBronnal valószínűleg az a baja, hogy korábban többször kritizálni merte az elnökségét, a Mike-os megjegyzés pedig valószínűleg arra régi a vitára utal, hogy vajon LeBron James a valaha élt legnagyobb kosaras, vagy Michael Jordan. Az interjú pedig mellesleg arról szólt, hogy a sportoló alapítványa most nyitott egy iskolát hátrányos helyzetű gyerekeknek.

link Forrás

Trump tök értelmetlen beszólása után Jamest a támogatásáról biztosította a soha nem politizáló, de a történetbe akaratán kívül belerángatott Michael Jordan, az NBA különböző sztárjai és vezetősége, és végül

Melania Trump is külön közleményt adott ki arról, mennyire nagyra tartja a munkáját.

„Úgy tűnik, LeBron James azon dolgozik, hogy jót tegyen a következő generációval” - írja a First Lady a közleményben, amely egy szóval sem említi, hogy milyen apropóból szólal meg. Majd hozzáteszi, hogy szívesen meglátogatná az újonnan megnyitott iskolát. 

Donald Trump folyamatosan gyalázza a társadalmi kérdésekben megnyilvánuló fekete sportolókat, a himnusz alatt letérdelő amerikai focistákat például a kurva anyjukba küldte el. Ezek miatt az NBA bajnokcsapata - több évtizedes hagyományt megszakítva - tavaly nem ment el a Fehér Házba. (ESPN, Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.