Maduro elnök azt akarja beadni, hogy esküdt ellenségek fogtak össze a meggyilkolásáért

külföld
2018 augusztus 06., 04:02
comments 57

Egyre több jel utal arra, hogy megrendezett jelenet volt a Nicolas Maduro venezuelai elnök elleni szombati "merénylet", amit egymás közt nyugodtan nevezzünk aprócska pukkanásnak, amit ráadásul a helyszínen szolgálatot teljesítő tűzoltók szerint egy közeli házban berobbant gáztűzhely okozott.

Ilyen jel lehet, hogy a nem éppen a felderítő munkája hatékonyságáról ismert venezuelai rendőrség Maduro állítása szerint "rekordidő alatt" tisztázta, hogy "merénylet volt ez a meggyilkolásomra". A hatóságok, akik jellemzően egyáltalán nem szoktak felderíteni semmilyen bűncselekményt, most helyből azonosítottak hat "terroristát és bérgyilkost", és ha már benne voltak, letartóztattak 11 újságírót is. A venezuelai sajtószakszervezet tájékoztatása szerint a letartóztatott újságírókat meg is verték, néhányukat még ki is fosztották.

A hatóságok rendkívül gyors munkája már csak azért is csodálatraméltó, mert Maduro a világ legbonyolultabb összeesküvését véli a "merénylet" mögött. Szerinte ugyanis "minden szál a venezuelai jobboldalhoz és a szélsőbaloldalhoz vezet, amely a kolumbiai szélsőbaloldallal szövetkezve cselekedett, és kétség sem fér ahhoz, hogy a merénylet hátterében Juan Manuel Santos áll". Vagyis esküdt ellenségek fogtak össze Venezuelában és Kolumbiában - ahol Santos elnök ugyan békét kötött a szélsőbaloldali FARC-cal, de csak évtizedekig tartó háború után -, hogy elkövessék a világ legbénább merényletét a csőd szélére sodródott, teljes gazdasági káoszba süllyedt, egymillió százalékos infláció elé néző, elszegényedett, forrongó ország népszerűtlen elnöke ellen. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.