Maduro elnök azt akarja beadni, hogy esküdt ellenségek fogtak össze a meggyilkolásáért

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Egyre több jel utal arra, hogy megrendezett jelenet volt a Nicolas Maduro venezuelai elnök elleni szombati "merénylet", amit egymás közt nyugodtan nevezzünk aprócska pukkanásnak, amit ráadásul a helyszínen szolgálatot teljesítő tűzoltók szerint egy közeli házban berobbant gáztűzhely okozott.

Ilyen jel lehet, hogy a nem éppen a felderítő munkája hatékonyságáról ismert venezuelai rendőrség Maduro állítása szerint "rekordidő alatt" tisztázta, hogy "merénylet volt ez a meggyilkolásomra". A hatóságok, akik jellemzően egyáltalán nem szoktak felderíteni semmilyen bűncselekményt, most helyből azonosítottak hat "terroristát és bérgyilkost", és ha már benne voltak, letartóztattak 11 újságírót is. A venezuelai sajtószakszervezet tájékoztatása szerint a letartóztatott újságírókat meg is verték, néhányukat még ki is fosztották.

A hatóságok rendkívül gyors munkája már csak azért is csodálatraméltó, mert Maduro a világ legbonyolultabb összeesküvését véli a "merénylet" mögött. Szerinte ugyanis "minden szál a venezuelai jobboldalhoz és a szélsőbaloldalhoz vezet, amely a kolumbiai szélsőbaloldallal szövetkezve cselekedett, és kétség sem fér ahhoz, hogy a merénylet hátterében Juan Manuel Santos áll". Vagyis esküdt ellenségek fogtak össze Venezuelában és Kolumbiában - ahol Santos elnök ugyan békét kötött a szélsőbaloldali FARC-cal, de csak évtizedekig tartó háború után -, hogy elkövessék a világ legbénább merényletét a csőd szélére sodródott, teljes gazdasági káoszba süllyedt, egymillió százalékos infláció elé néző, elszegényedett, forrongó ország népszerűtlen elnöke ellen. (Via MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.