Mesterségesen intelligens, és már itt is van az új Android, a kilences

TECH
2018 augusztus 06., 20:48
comments 147

A Google bejelentette, hogy piacra került az Android operációs rendszer új, kilences verziója, ami viszonylag nagy hír, mivel Androidot futtat a világ mobil rendszereinek mintegyuszkvekvázikábé 77 százaléka. A kilences droid nagyon okos lesz, mindenféle „mesterséges intelligenciás” trükkel igyekszik majd kitalálni, hogy szereti használni mobilját a júzer, eszerint osztja majd be az erőforrásokat, például az akkufeszültséget, priorizálja az appokat, szab személyre ezt-azt, miegymás.

photo_camera Fotó: Google

Az új oprendszernek teljesen új navigációs felületei is lesznek. A „Pie” (pite) kódnevet viselő Android 9-es mától a Google saját, Pixel telefonjain elérhetők, a többi telefongyártó várhatóan az ősz folyamán teszi közzé a frissítéseket. A most megjelent verzióban egyébként még nem elérhető az új Android össze szolgáltatása, azokat vagy külön, béta verzióban lehetölteni, vagy későbbi frissítéssel érkeznek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.