Letartóztattak egy párkányi nőt, mert 16 éven át operával terrorizálta a szomszédait

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Letartóztatták Nothart Évát, a párkányi zenélő ház tulajdonosát, aki közel 16 éve terrorizálja környezetét azzal, hogy folyamatosan egy operaáriát játszik le Placido Domingo előadásában, reggel hattól este tíz óráig, írja a Paraméter.sk.

A nő nem tartotta tiszteletben a Legfelsőbb Bíróság döntését sem, ami elrendelte a zene leállítását. Ugyanis Párkány városa egy rendelettel tiltotta volna be a lakosok zenével történő zaklatását, de Nothart Éva megtámadta a rendeletet, így jutott a Legfelsőbb Bíróságig az ügy. 

A rendőrök hétfőn kihallgatásra rendelték be, majd életveszélyes fenyegetés miatt letartóztatták, és kezdeményezték vizsgálati fogságba helyezését. A bíróság dönt majd, hogy szabadon engedik-e.

A körülmények áldozatának tartotta magát

A nő korábban a szomszédait hibáztatta a kialakult helyzetért. Azt állította, hogy azok pokollá tették az életét:, nap mint nap betörték az ablakait, szemetet szórtak az udvarába, betömködték az üzlete és háza zárbetéteit. 

Végül akkor kezdte el a zenét bömböltetni, amikor büntetést kellett fizetnie, mivel hibázott a könyvelésben. Szerinte a hibáról a szomszéd állandóan ugató kutyája tehetett, ami miatt nem tudott odafigyelni munkájára. Azt mondta, hiába kérte a tulajdonost, hogy legalább csak egy kis időre zárja be az állatot, hogy pihenni, vagy dolgozni tudjon, a szomszéd sosem tett eleget kérésének. Aztán egy azt tanácsolták neki, hogy hallgasson közben zenét, így nem fogja hallani a kutya ugatását. 

Először egy kis ébresztőórás rádióval próbálkozott, de később komolyabb felszerelésre váltott. Aztán a zene 2015 nyarán némult el egy időre, amikor a városban járó Andrej Kiska köztársasági elnök is tarthatatlannak nevezte a helyzetet. De valahogy továbbra sem tudott megbékélni a szomszédokkal, ezért úgy érezte, újra zenélnie kell. Akkor a Facebookon is üzent a környéken lakóknak:

 „Látom párkányi patkányok, hogy dögunalmas az életetek a zeném nélkül. A zenét akkor fogom kikapcsolni, amikor a Kossuth utca szemétsöpredékei nem fognak üldözni azért, hogy kapcsoljam fel a zenét.”

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.