18 Spar után 3 Aldi is Mészáros Lőrinc cégétől bérel ingatlant

2018 augusztus 8., szerda 13:38
117

A HVG arról írt, hogy a Mészáros Lőrinc-féle Appeninn Holding a Budapesti Értéktőzsdén bejelentette: 513 millió forintos vételáron megvásárolt Miskolcon egy kereskedelmi fejlesztésre alkalmas ingatlant és egy egri meg egy biatorbágyi ingatlanra is szerződést kötöttek, és hosszú távú bérleti szerződésekről tárgyalnak az Aldival.

A HVG azt írja, az Appeninn Holding kiemelkedő hozamra számít az ügyletekből, amiket részben „saját erőből”, részben bankhitelből fedez. A bérleti szerződésben az áll, hogy az ingatlant az Aldi önerőből, saját beruházás keretében épít át, majd az Appeninn projektcégétől bérli vissza. Az egri és biatorbágyi ingatlanokon az Appeninn zöldmezős beruházással, saját kivitelezésben épít áruházat egyenként 3-5 millió euróra becsült költséggel.

Feburárban az Appennin az Erste Ingatlan Befektetési Alaptól és az Erste Euro Ingatan Befektetési Alaptól vett meg 18 kereskedelmi ingatlant 14,5 millió euró, azaz kb. 4,5 milliárd forint értékben, ezeken Spar üzletek működnek.

Mészáros Lőrinc az Appenninben kevesebb mint egy éve szerzett tulajdont, madj karácsony előtt többségi tulajdonos lett. (HVG)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt