Egy indonéziai sámán 15 éven keresztül tartott fogva egy lányt

külföld
2018 augusztus 08., 06:31
comments 150

Az indonéziai rendőrség letartóztatott egy 83 éves férfit Tolitoli tartományban, amiért 2003 óta egy sziklahasadékban tartott fogva egy lányt, akit rendszeresen szexre kényszerített. A férfi egy falusi gyógyító volt, és 2003-ban ragadta el az akkor 12 éves, a rendőrségi jelentésekben csak H-nak nevezett lányt.

A sámán azt mondta H-nak, hogy megszállta őt egy Amrin nevű kisfiú szelleme. A fiúról képet is mutatott a lánynak, aki azt hitte, hogy Amrin a barátja, a sámán pedig arra hivatkozva zsarolt ki szexet a lányból, hogy Amrin akarja ezt.

photo_camera Fotó: Indonéziai rendőrség

H. 2003-as eltűnését a sámán azzal magyarázta a falunak (és a lány testvérének, aki a sámán fiának felesége), hogy a kislány Dzsakartába ment dolgozni.

Közben viszont a lányt napközben 15 éven át egy sziklahasadékban rejtegette a sámán, éjjelente pedig egy kunyhóban a házához közel.

A rendőrséget a szomszédok értesítették, miután az eltűnt lány testvére észrevehette a most 28 éves H-t a falu környékén. A sámán 15 év börtönt is kaphat. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.