Nincs többé PET-palack az Állatkert büféiben

A Budapesti Állatkert vezetése úgy döntött kitiltják a PET-palackos üdítőket az intézmény büféiből. A szomjas látogató viszont bárhol megtöltheti a kulacsát vízzel.

A döntés oka, hogy az egyszer használatos műanyagpalackok rengeteg szemetet jelentenek, egy nemzetközi felmérés szerint percenként 1 millió, másodpercenként 20 ezer műanyag palack kerül a kukába világszerte.

„A vendéglátó-helyekkel olyan szerződést kötöttünk, amelynek értelmében tilos egyszer használatos PET-palackokat árusítaniuk. Ennek a döntésnek egyértelműen az a célja, hogy csökkenjen a műanyag hulladék mennyisége” – mondta Hanga Zoltán, az Budapesti Állatkert szóvivője.

A büfékben üveges és fémdobozos üdítőket továbbra is lehat árusítani, azok után a szemetet szelektíven gyűjtik. Az állatkert szerint a hulladék csökkentése mellett a szemléletváltás is fontos céljuk, ezért információs anyagokat is kitettek a környezetvédelemmel kapcsolatban. (Tudatos Vásárló)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.