Nincs többé PET-palack az Állatkert büféiben

környezetvédelem
2018 augusztus 08., 09:19
comments 138

A Budapesti Állatkert vezetése úgy döntött kitiltják a PET-palackos üdítőket az intézmény büféiből. A szomjas látogató viszont bárhol megtöltheti a kulacsát vízzel.

A döntés oka, hogy az egyszer használatos műanyagpalackok rengeteg szemetet jelentenek, egy nemzetközi felmérés szerint percenként 1 millió, másodpercenként 20 ezer műanyag palack kerül a kukába világszerte.

„A vendéglátó-helyekkel olyan szerződést kötöttünk, amelynek értelmében tilos egyszer használatos PET-palackokat árusítaniuk. Ennek a döntésnek egyértelműen az a célja, hogy csökkenjen a műanyag hulladék mennyisége” – mondta Hanga Zoltán, az Budapesti Állatkert szóvivője.

A büfékben üveges és fémdobozos üdítőket továbbra is lehat árusítani, azok után a szemetet szelektíven gyűjtik. Az állatkert szerint a hulladék csökkentése mellett a szemléletváltás is fontos céljuk, ezért információs anyagokat is kitettek a környezetvédelemmel kapcsolatban. (Tudatos Vásárló)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.