Románia elajándékozná a tusnádfürdői medvéket, de egyetlen európai ország sem akarja befogadni őket

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az Európai Unió egyetlen tagországa sem kíván medvéket átvenni Romániától -  panaszkodott Gavrilescu környezetvédelmi miniszter. 

Minden EU-s és több unión kívüli ország szakminiszterét megkérdezték, hogy befogadnák-e a Tusnádfürdő környékén egyre súlyosabb problémákat okozó állatokat, de az Európai Bizottság is azt válaszolta, hogy ez Románia belügye, magának kell megoldania a problémát. 

Medve a tusványosi tábor mellettFotó: botost/444.hu

„Csak nemleges válaszokat kaptunk, több ország azt írta, hogy náluk már 100 éve kihalt ez a faj. Senki nem akar átvenni egyetlen medvét sem, még állatkertbe sem” - idézi a minisztert a Transindex.

Gavrilescu beszámolt róla, hogy véglegesítették négy anyamedve elszállításának iratait, és ő maga telefonált az illetékes intézményekhez, hogy „mozogjanak”. A súlyos sérüléseket okozó vasárnapi medvetámadás után Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a bukaresti kormány tehetetlenségét és nemtörődömségét okolta az incidensért.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.