Románia elajándékozná a tusnádfürdői medvéket, de egyetlen európai ország sem akarja befogadni őket

ÁLLAT
2018 augusztus 08., 16:08
comments 216

Az Európai Unió egyetlen tagországa sem kíván medvéket átvenni Romániától -  panaszkodott Gavrilescu környezetvédelmi miniszter. 

Minden EU-s és több unión kívüli ország szakminiszterét megkérdezték, hogy befogadnák-e a Tusnádfürdő környékén egyre súlyosabb problémákat okozó állatokat, de az Európai Bizottság is azt válaszolta, hogy ez Románia belügye, magának kell megoldania a problémát. 

Medve a tusványosi tábor mellett
photo_camera Medve a tusványosi tábor mellett Fotó: botost/444.hu

„Csak nemleges válaszokat kaptunk, több ország azt írta, hogy náluk már 100 éve kihalt ez a faj. Senki nem akar átvenni egyetlen medvét sem, még állatkertbe sem” - idézi a minisztert a Transindex.

Gavrilescu beszámolt róla, hogy véglegesítették négy anyamedve elszállításának iratait, és ő maga telefonált az illetékes intézményekhez, hogy „mozogjanak”. A súlyos sérüléseket okozó vasárnapi medvetámadás után Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a bukaresti kormány tehetetlenségét és nemtörődömségét okolta az incidensért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.