Zsarolás és kábítószer-kereskedelem miatt emeltek vádat egy volt MSZP-s önkormányzati képviselő ellen

bűnügy
2018 augusztus 09., 14:47
comments 176

A helyi önkormányzati képviselőként is működő ügyvéddel szemben a Budapesti Nyomozó Ügyészség zsarolás, ügyvédi visszaélés, kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra - közölte csütörtökön az ügyészség.

Simonka Csabáról, az MSZP volt óbudai önkormányzati képviselőjéről van szó. Simonkát tavaly decemberben vették őrizetbe, majd elrendelték az előzetes letartóztatását. Májusban lemondott a képviselői mandátumáról, az MSZP pedig még tavaly felfüggesztette a párttagságát.

A vádirat szerint a képviselőként is tevékenykedő ügyvéd 2017 nyarán egy öröklési szerződés ügyében járt el, amelynek tárgya egy budapesti ingatlan volt. Az örökhagyó rövid időn belül bekövetkezett halála után a vád szerint a vádlott a szerződés szerinti örököst fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy az általa örökölt ingatlan tuajdoni hányadának felét hatmillió forintért – a valós értéknél alacsonyabb árért – adásvételi szerződéssel ruházza át egy harmadik személyre.

A sértett a fenyegetés hatására ezt megtette, de a szerződés szerinti tulajdonos tulajdonjogának bejegyzésére a Földhivatalnál végül nem került sor, mert a sértett végül közbeavatkozott.

A budapesti nyomozó ügyészek 2017. december 15-én házkutatással is egybekötött akciót hajtottak végre Simonka budapesti tartózkodási helyén, ahol ennek során kábítószert, valamint kábítószer fogyasztásához szükséges eszközöket is találtak.

A vádirat szerint a vádlott 2017. évben ismerőseinek rendszeresen kínált és adott át különböző – elsősorban speed, illetve Gina elnevezésű – kábítószereket.

Az ügyben a Budapesti Nyomozó Ügyészség nyújtott be vádiratot a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságra. A vád szerinti bűncselekmények büntetési tételének felső határa hét és fél évig terjedő szabadságvesztés.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.