Almár Iván csillagász-űrkutatót tiszteleti tagjává választotta a Nemzetközi Asztronautikai Akadémia

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az akadémia levele szerint ezt az elismerést az elmúlt 30 évben csak igen kivételes személyek kapták meg, például Valentyina Tyereskova vagy Neil Armstrong. Almár Iván legendás ismeretterjesztő, ez a pályája a holdra szállás közvetítésével kezdődött 1969-ben.

Az MTV Látogassunk a világűrbe című riportműsora 1979-ben. Középen Vértessy Sándor riporter, jobb oldalon Almár Iván csillagász.Fotó: Fortepan

2002-ben a Mindentudás Egyetemén „Élet az univerzumban: szabály vagy kivétel?” címmel emlékezetes asztrobiológia előadást tartott. Az idei Magyar Tudomány Ünnepének is előadója lesz, a földönkívüli civilizációk utáni kutatásról (SETI) beszél majd.

Az amerikai SETI League 2008-ban Almár Ivánnak ítélte oda a Giordano Bruno-emlékdíjat, amit minden évben annak adják, aki a legtöbbet teszi az idegen civilizációk tudományos kutatásáért. (MTA)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.