Almár Iván csillagász-űrkutatót tiszteleti tagjává választotta a Nemzetközi Asztronautikai Akadémia

Az akadémia levele szerint ezt az elismerést az elmúlt 30 évben csak igen kivételes személyek kapták meg, például Valentyina Tyereskova vagy Neil Armstrong. Almár Iván legendás ismeretterjesztő, ez a pályája a holdra szállás közvetítésével kezdődött 1969-ben.

Az MTV Látogassunk a világűrbe című riportműsora 1979-ben. Középen Vértessy Sándor riporter, jobb oldalon Almár Iván csillagász.Fotó: Fortepan

2002-ben a Mindentudás Egyetemén „Élet az univerzumban: szabály vagy kivétel?” címmel emlékezetes asztrobiológia előadást tartott. Az idei Magyar Tudomány Ünnepének is előadója lesz, a földönkívüli civilizációk utáni kutatásról (SETI) beszél majd.

Az amerikai SETI League 2008-ban Almár Ivánnak ítélte oda a Giordano Bruno-emlékdíjat, amit minden évben annak adják, aki a legtöbbet teszi az idegen civilizációk tudományos kutatásáért. (MTA)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.