Almár Iván csillagász-űrkutatót tiszteleti tagjává választotta a Nemzetközi Asztronautikai Akadémia

űrkutatás
2018 augusztus 10., 05:39
comments 45

Az akadémia levele szerint ezt az elismerést az elmúlt 30 évben csak igen kivételes személyek kapták meg, például Valentyina Tyereskova vagy Neil Armstrong. Almár Iván legendás ismeretterjesztő, ez a pályája a holdra szállás közvetítésével kezdődött 1969-ben.

Az MTV Látogassunk a világűrbe című riportműsora 1979-ben. Középen Vértessy Sándor riporter, jobb oldalon Almár Iván csillagász.
photo_camera Az MTV Látogassunk a világűrbe című riportműsora 1979-ben. Középen Vértessy Sándor riporter, jobb oldalon Almár Iván csillagász. Fotó: Fortepan

2002-ben a Mindentudás Egyetemén „Élet az univerzumban: szabály vagy kivétel?” címmel emlékezetes asztrobiológia előadást tartott. Az idei Magyar Tudomány Ünnepének is előadója lesz, a földönkívüli civilizációk utáni kutatásról (SETI) beszél majd.

Az amerikai SETI League 2008-ban Almár Ivánnak ítélte oda a Giordano Bruno-emlékdíjat, amit minden évben annak adják, aki a legtöbbet teszi az idegen civilizációk tudományos kutatásáért. (MTA)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.