Az Emmi szerint a gender szak gazdaságilag nem racionális, nincs rá igény, ezért megszüntetnék

A Zoom megszólaltatta az Emmit a gender szakok bezárásának ügyében.

Mint ismert, a hvg.hu megírta, hogy az egyetemek a hét elején alig 24 órát kaptak arra, hogy véleményezzék az Emmi és az Igazságügyi Minisztérium rendeletmódosító előterjesztését, ami többek között kimondja azt, hogy a jövőben nem indulhat el a képzés az ELTE-n, ráadásul az egyetemeken szabadságolások vannak, ezért kizárt, hogy ennyi idő alatt el tudnák küldeni a véleményüket a minisztériumoknak. A gender szakokat még Bencsik Gábor, a Magyar Krónika főszerkesztője is megvédte.

Az Emmi a lépést azzal indokolta, hogy a társadalmi nemek tanulmánya mesterszakos képzés gazdaságilag nem racionális és nincs rá igény a magyar munkaerő-piacon.

A Zoom kérdésére a minisztérium sajtóosztálya azt felelte: joggal lehet feltételezni, hogy a szakot „nem a munkaerőpiac igényeire reagálva hozták létre, és nem azért, hogy gyorsan és közvetlenül hasznosítható tudást kapjanak a hallgatók”.

Egyébként a képzést már bőven a Fidesz-kormány alatt, 2016-ban indították el az ELTE-n, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság engedélyében is az szerepel, hogy a program koncepciója világos és releváns, tudományos háttere pedig biztosított.

A szakra egyébként az első évben 10 ember jelentkezett az elérhető 18 helyre, úgyhogy nem világos, miért kellett a munkaerő-piacra hivatkozva törvényben betiltani. (Zoom)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.