A magyar foci idei legfontosabb meccse előtt eltűnt a fű a felcsúti stadionból

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Debrecen ellen játszott bajnokit a nemzetközi kupákban idén is legtovább jutó magyar csapat, a Videoton, bocsánat, Vidi. Felcsúton volt a meccs, mert a székesfehérváriaknak is új stadionja lesz, ezért itt játszanak albérletben már jóideje. Az eredeti tervek szerint már át kell volna adni a Videoton új stadionját, de megcsúszott az építkezés, így maradt a miniszterelnök úr szeme-fénye, a Pancho Aréna. 

Ahonnan eltűnt a fű. 

Marko Nikolics, a fehérváriak edzője nyilatkozta ezt döbbenten a meccs után: 

„A pályával nem tudom mi történt, tíz napja játszottunk itt, azóta gyakorlatilag eltűnt róla a fű. Nem segítette ez sem a játékot, de jobban kellett volna koncentrálnunk a befejezéseknél, valamint egy kis szerencse is hiányzott a győzelemhez.”

A rövid interjúban a szerb edző még egyszer elmondta, hogy rossz volt a pálya állapota.

Simán lehet, hogy Felcsúton parancsszóra visszanő a fű, de sietnie kell, mert kedden már Bajnokok Ligája selejtezőt játszanak a fehérváriak a Malmövel. Az első meccs 1-1 lett, ami biztató eredmény, ha nyer a Videoton, egy lépésre kerül a Bajnokok Ligája főtáblájától, ahol nagyon régen járt már magyar csapat. Ha veszít a Videoton, akkor az Európa-ligában vár rá még egy párharc a főtábláért. Vagyis a fehérváriaknak még legalább két, nagyon fontos nemzetközi meccse lesz a Pancho Arénában, aminek fateteje van, de fű az nincs. 

Nikolicnak akadt még egy gondja, hogy kevés a néző. 

“Bánt, hogy nem jöttek ki többen a mérkőzésre.”

Ez elsőre tényleg érthetetlen, hiszen a nemzetközi mezőnyben jól szerepel a csapat. Csakhogy a vezetőség éppen a szezon előtt cserélte le a Videoton hagyományos nevét Mol Vidire, mert a Videoton vállalatcsoporttól nem apnak pénzt, szemben a Mollal. A fehérvári tábor viszont úgy felhúzta magát a név eldobása miatt, hogy bojkottállja a meccseket. A Debrecen elleni meccs hivatalos nézszáma 1446 volt, kevesebbnek tűnt. Az új fehérvári stadion egyébként 14 ezres lesz, ha elkészül, fű is lesz benne állítólag, néző nem biztos. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.