A magyar foci idei legfontosabb meccse előtt eltűnt a fű a felcsúti stadionból

futball
2018 augusztus 11., 10:47
comments 142

A Debrecen ellen játszott bajnokit a nemzetközi kupákban idén is legtovább jutó magyar csapat, a Videoton, bocsánat, Vidi. Felcsúton volt a meccs, mert a székesfehérváriaknak is új stadionja lesz, ezért itt játszanak albérletben már jóideje. Az eredeti tervek szerint már át kell volna adni a Videoton új stadionját, de megcsúszott az építkezés, így maradt a miniszterelnök úr szeme-fénye, a Pancho Aréna.

Ahonnan eltűnt a fű.

Marko Nikolics, a fehérváriak edzője nyilatkozta ezt döbbenten a meccs után:

„A pályával nem tudom mi történt, tíz napja játszottunk itt, azóta gyakorlatilag eltűnt róla a fű. Nem segítette ez sem a játékot, de jobban kellett volna koncentrálnunk a befejezéseknél, valamint egy kis szerencse is hiányzott a győzelemhez.”

A rövid interjúban a szerb edző még egyszer elmondta, hogy rossz volt a pálya állapota.

Simán lehet, hogy Felcsúton parancsszóra visszanő a fű, de sietnie kell, mert kedden már Bajnokok Ligája selejtezőt játszanak a fehérváriak a Malmövel. Az első meccs 1-1 lett, ami biztató eredmény, ha nyer a Videoton, egy lépésre kerül a Bajnokok Ligája főtáblájától, ahol nagyon régen járt már magyar csapat. Ha veszít a Videoton, akkor az Európa-ligában vár rá még egy párharc a főtábláért. Vagyis a fehérváriaknak még legalább két, nagyon fontos nemzetközi meccse lesz a Pancho Arénában, aminek fateteje van, de fű az nincs.

Nikolicnak akadt még egy gondja, hogy kevés a néző.

“Bánt, hogy nem jöttek ki többen a mérkőzésre.”

Ez elsőre tényleg érthetetlen, hiszen a nemzetközi mezőnyben jól szerepel a csapat. Csakhogy a vezetőség éppen a szezon előtt cserélte le a Videoton hagyományos nevét Mol Vidire, mert a Videoton vállalatcsoporttól nem apnak pénzt, szemben a Mollal. A fehérvári tábor viszont úgy felhúzta magát a név eldobása miatt, hogy bojkottállja a meccseket. A Debrecen elleni meccs hivatalos nézszáma 1446 volt, kevesebbnek tűnt. Az új fehérvári stadion egyébként 14 ezres lesz, ha elkészül, fű is lesz benne állítólag, néző nem biztos.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.