A Videoton ultrái máris bejelentették, hogy nem mennek többet meccsre a névváltoztatás miatt

sport
2018 június 29., 09:58
comments 218

Egészen elképesztő volt a percekkel ezelőtt érkezett hír, hogy Garancsi István, Orbán miniszterelnök oligarchája elvette a saját csapata nevét és a debil-kretén MOL Vidi nevet adta neki.

A reakció természetesen nem is maradt el. Az RDB '92 Ultras közleményben jelentette be, hogy

"Ha a névcsere a tervezett formában megvalósul az nem más, mint ellenséges felvásárlás, szeretett klubunk a VIDEOTON megsemmisítése! Ezért nekünk sem marad más választásunk, mint bojkottálni minden lelátói tevékenységet és megjelenést."

Az ultrák nyílt levele leszögezi, hogy

"Egy klub eszmeisége három alappilléren nyugszik: a néven, a címerén és a színein."

Ezután felidézik a névadó Videoton, a város és a klub mélyen összefonódó viszonyát:

"Ez a klub, valamint Székesfehérvár és benne a generációk óta itt élő családok ezer szálon kötődnek az egykori sportélet zászlóshajójául szolgáló Videoton gyáróriáshoz. Szinte nincs is olyan család, akinek valamely hozzátartozója ne dolgozott volna ott!"

A fanatikusok helyesen mutatnak rá, hogy

"Ez a név Székesfehérváron jóval túlnőtte eredeti jelentését, többé nem egy név a sok ezer gazdasági vállalkozás megnevezése között, hanem önálló fogalommá, önálló brandé vált, amellyel azonosulni tudunk, ami a városhoz és hozzánk tartozik! Ebben a minőségében többé nem lecserélhető!"

A levélből az is kiderül, hogy az Orbán-udvar milliárdosa hogyan is képzeli az egyeztetést és az érintettek meghallgatását:

"A Videoton FC munkatársai tegnap kézhez kapták az értesítést, hogy 2018. július 1.-től klubunk hivatalos neve MOL-Vidi FC lesz, ma reggel a hivatalos bejelentés is megtörtént."

A szurkolóknak természetesen megvan a véleménye Garancsiról és az embereiről:

"Akik ezt a döntést meghozták, vagy csak bármilyen szinten is, de részt vettek benne azok számára ez a család nem jelent, nem jelenthet semmit és biztosan állíthatjuk, hogy soha egyetlen percig, pillanatig nem értettek és nem éreztek meg belőle semmit! Olyan emberek évtizedes, kitartó és állhatatos munkáját döntik romba, akik életműveket alkottak e legendás klubnál. Akik munkásságát és szellemiségét folytatni, tovább építeni lenne kötelességük!"

A teljes közlemény itt olvasható el.

Vicces - vagy nem vicces - egybeesés, hogy csütörtökön derült ki: a parlament úgy készül módosítani a budapesti magasházak maximális méretére vonatkozó törvényt, hogy Garancsi István MOL Vidi-tulajdonos cége, a Market mégis felépíthesse a MOL 120 méter magas felhőkarcoló-székházát a Kopaszi gátnál.

Garancsi és a MOL üzletileg több ágon is partnerek. A Népszava információja szerint a MOL a leendő toronyszéháza dél-budai telkét attól a Property Market nevű ingatlanfejlesztő vállalattól vásárolta, aminek a többsége a Market Zrt. nevű építő cégé. Ennek pedig Garancsi István a többségi tulajdonosa. Az épületet pedig a Market építi, aminek a mostani törvényi változtatások után már nem lesz akadálya.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.