A Videoton ultrái máris bejelentették, hogy nem mennek többet meccsre a névváltoztatás miatt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egészen elképesztő volt a percekkel ezelőtt érkezett hír, hogy Garancsi István, Orbán miniszterelnök oligarchája elvette a saját csapata nevét és a debil-kretén MOL Vidi nevet adta neki.

A reakció természetesen nem is maradt el. Az RDB '92 Ultras közleményben jelentette be, hogy

"Ha a névcsere a tervezett formában megvalósul az nem más, mint ellenséges felvásárlás, szeretett klubunk a VIDEOTON megsemmisítése! Ezért nekünk sem marad más választásunk, mint bojkottálni minden lelátói tevékenységet és megjelenést."

Az ultrák nyílt levele leszögezi, hogy

"Egy klub eszmeisége három alappilléren nyugszik: a néven, a címerén és a színein."

Ezután felidézik a névadó Videoton, a város és a klub mélyen összefonódó viszonyát:

"Ez a klub, valamint Székesfehérvár és benne a generációk óta itt élő családok ezer szálon kötődnek az egykori sportélet zászlóshajójául szolgáló Videoton gyáróriáshoz. Szinte nincs is olyan család, akinek valamely hozzátartozója ne dolgozott volna ott!"

A fanatikusok helyesen mutatnak rá, hogy

"Ez a név Székesfehérváron jóval túlnőtte eredeti jelentését, többé nem egy név a sok ezer gazdasági vállalkozás megnevezése között, hanem önálló fogalommá, önálló brandé vált, amellyel azonosulni tudunk, ami a városhoz és hozzánk tartozik! Ebben a minőségében többé nem lecserélhető!"

A levélből az is kiderül, hogy az Orbán-udvar milliárdosa hogyan is képzeli az egyeztetést és az érintettek meghallgatását:

"A Videoton FC munkatársai tegnap kézhez kapták az értesítést, hogy 2018. július 1.-től klubunk hivatalos neve MOL-Vidi FC lesz, ma reggel a hivatalos bejelentés is megtörtént."

A szurkolóknak természetesen megvan a véleménye Garancsiról és az embereiről:

"Akik ezt a döntést meghozták, vagy csak bármilyen szinten is, de részt vettek benne azok számára ez a család nem jelent, nem jelenthet semmit és biztosan állíthatjuk, hogy soha egyetlen percig, pillanatig nem értettek és nem éreztek meg belőle semmit! Olyan emberek évtizedes, kitartó és állhatatos munkáját döntik romba, akik életműveket alkottak e legendás klubnál. Akik munkásságát és szellemiségét folytatni, tovább építeni lenne kötelességük!"

A teljes közlemény itt olvasható el.

Vicces - vagy nem vicces - egybeesés, hogy csütörtökön derült ki: a parlament úgy készül módosítani a budapesti magasházak maximális méretére vonatkozó törvényt, hogy Garancsi István MOL Vidi-tulajdonos cége, a Market mégis felépíthesse a MOL 120 méter magas felhőkarcoló-székházát a Kopaszi gátnál.

Garancsi és a MOL üzletileg több ágon is partnerek. A Népszava információja szerint a MOL a leendő toronyszéháza dél-budai telkét attól a Property Market nevű ingatlanfejlesztő vállalattól vásárolta, aminek a többsége a Market Zrt. nevű építő cégé. Ennek pedig Garancsi István a többségi tulajdonosa. Az épületet pedig a Market építi, aminek a mostani törvényi változtatások után már nem lesz akadálya. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.